Стало відомо, скільки заробив Ломаченко за перемогу над Ортісом

Гонорар українського боксера в рази менший за суму, яку отримав за свою перемогу Олександр Усик.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Стало відомо, скільки заробив Ломаченко…
Василь Ломаченко. Фото: Getty Images.

У суботу, 29 жовтня, у Нью-Йорку Василь Ломаченко рішенням судів переміг американця Джемейна Ортіса. Українець провів перший бій за останні 10 місяців. Для ексчемпіона світу у трьох дивізіонах Ломаченка ця перемога стала 17-ою на професійному рингу, а для американця програш – першим за час його виступів у професійному боксі.

За цей поєдинок український боксер заробив 2 млн доларів, повідомляє видання Чемпіон, інформує Depo.ua.

Після сплати гонорарів промоутерам, менеджеру Егісу Клімасу і іншим членам команди і сплати податків зазначена сума зменшиться до 1,2 млн доларів. Це приблизно в 10 разів менше, ніж отримав у серпні цього року за перемогу в матчі-реванші з Ентоні Джошуа кум Ломаченка важковаговик Олександр Усик.

Якщо ж Ломаченко продовжує ділити гонорар за свої бої у пропорції 50/50 з батьком і тренером Анатолієм Ломаченком, то до виплати боксеру залишиться близько 600 тисяч доларів.

Важливо, що перемога над Ортісом відкриває перед уродженцем Білгород-Дністровського перспективу збільшення розмірів наступних гонорарів. Якщо буде досягнута домовленість про бій українця з абсолютним чемпіоном світу у легкій вазі американцем Девіном Хейні за три пояси, гонорар Василя може виявитися вдвічі більшим, аніж за поєдинок з Ортісом. Такий бій може відбутися наступного року. 

Зазначимо, колишній чемпіон світу з боксу Шон Портер вважає саме американця фаворитом потенційного поєдинку між Хейні і Василем Ломаченком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme