Сьогоднішнім вечором донецький "Шахтар" спробує подарувати українцям ще одну сенсацію у грі з мадридським "Реалом"

Початок гри на легендарному стадіоні у Мадриді – о 22:00 за Києвом. А у четвер свої матчі в єврокубках проведуть кияни і дніпровці.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Сьогоднішнім вечором донецький "Шахтар"…
У грі проти Реалу вболівальники Шахтаря покладають надії не тільки на молоду зірку команди Михайла Мудрика. Фото: ФК Шахтар.

Цієї середи, 5 жовтня, у Мадриді на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" в межах 3-го туру групи F групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА зустрінуться "Реал" і донецький "Шахтар".

У попередніх матчах цього розіграшу обидві команди не програвали: "Шахтар" несподівано розгромив на виїзді "Лейпциг" 4:1, після чого зіграв 1:1 з шотландським "Селтіком". "Реал" же розбив шотландців з рахунком 3:0, а німців переміг – 2:0.

Обидва сьогоднішні суперники третій рік поспіль грають одне з одним в одній групі Ліги чемпіонів. І якщо у сезонах 2015/16 і минулому 2021/22, за часів тренера Де Дзербі та зіркового складу команди, "Шахтар" усі чотири матчі програв, то в розіграші ЛЧ-2020/21 донеччани на тлі коронавірусних обмежень і порожнього стадіону сенсаційно перемогли у Мадриді в першому турі (2:3), а далі, попри всі прогнози, повторили свій успіх у Києві на НСК "Олімпійський" – 2:0. Щоправда, склад гірників тоді був на 99,9% іншим, ніж вийде на поле сьогодні. Тим не менше, і донецькій команді є куди прагнути, і мадридці точно захочуть поквитатися з незручним, як виявилося, суперником.

Той, хто виграє сьогодні (якщо не буде зафіксовано нічию), здобуде важливі бали для виходу з групи або (у випадку донеччан) потрапляння з третього місця у групі до Ліги Європи навесні наступного року.

На вихідних команди грали у своїх національних чемпіонатах. "Шахтар" розгромив харківський "Металіст" 6:1 (хет-трик на рахунку Данила Сікана), а "Реал" з українським воротарем Луніним у складі зіграв унічию з "Осасуною" (1:1). Та це не означає, що грізні мадридці перебувають у кризі – швидше такий результат стане для них додатковим подразником перед грою Ліги чемпіонів. Та й Лунін, якщо вийде на поле, спробує довести обґрунтованість своїх претензій на більш часті появи в основному складі.

Головний тренер гірників Ігор Йовічевіч повідомив, що практично всі його підопічні готові до матчу, невелике ушкодження має лише Тотовицький, який не зможе взяти участі в поєдинку.

Судитиме гру арбітр у полі Іван Кружляк (Словаччина).

В Україні гру можна легально переглянути гру у прямому ефірі на медіасервісі MEGOGO і платформі Volia TV.

 

Тим часом у четвер київське "Динамо" зіграє в групі Ліги Європи проти французького "Ренна", а "Дніпро-1" у Лізі конференцій прийме "Вадуц" із Ліхтенштейну.

Кияни зараз є аутсайдерами групи В Ліги конференцій. Гратимуть вони проти лідера групи "Ренна". У попередніх турах кияни поступилися турецькому "Фенербахче" 1:2, а далі програли кіпрському АЕКу на номінально своєму полі у Кракові.

Можливо, динамівці попри внутрішню ігрову і психологічну кризу зможуть взяти перші очки в цьому розіграші і трохи покращити своє турнірне становище.

Краще почувається "Дніпро-1", який поки не втрачав точки у внутрішній першості – 4 перемоги в 4 матчах. Програвши на номінально домашньому полі в словацькому Кошице  нідерландському АЗ з Алкмаара 0:1, дніпряни затим обіграли на виїзді кіпрський "Аполлон" 3:1 і посідають 2 місце у групі Ліги конференцій. "Вадуц" же зіграв унічию з "Аполлоном" на своєму полі (0:0) і поступився АЗ на виїзді – 1:4. Тож у четвер зіграють друга і четверта команди групи Е.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme