Сьогодні "Шахтар" у Лізі Чемпіонів протистоятиме шотландському "Селтіку"

Результат гри важливий для обох команд: Скоттам потрібна тільки перемога, тоді як гірникам достатньо не програти

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Сьогодні "Шахтар" у  Лізі Чемпіонів прот…
Фото: ФК Шахтар Донецьк.

Після двотижневої паузи поновлюються матчі європейських клубних футбольних турнірів. У вівторок, 25 жовтня, за програмою п'ятого туру Ліги чемпіонів, "Шахтар" зіграє останній виїзний поєдинок цьогорічного групового етапу Ліги. На "Селтік Парк" молода українська команда гратиме з чемпіоном Шотландії "Селтіком".

Господарі вирішили зробити приємний подарунок гостям: футболістів обидвох команд на поле виведуть діти з України, які приїхали до Шотландії з початком російської агресії проти нашої країни. Також сьогоднішню гру безкоштовно відвідають кількасот українських біженців.

На інші подарунки від непоступливих острів’ян українцям чекати не варто. Перша гра між цими суперниками, яка відбулася на умовно домашньому стадіоні "Шахтаря" у Варшаві 14 вересня, завершилася бойовою нічиєю – 1:1. Гол у складі "Шахтаря" забив Михайло Мудрик.

Це очко стало наразі єдиним для шотландців у груповому турнірі. Після чотирьох турів господарі сьогоднішнього поєдинку посідають останнє місце у групі. І навряд чи їм це подобається.

Свій попередній матч "Селтік" провів у чемпіонаті Шотландії, на виїзді здолавши "Хартс" – 4:3. Відтак клуб із Глазго продовжує лідирувати в турнірній таблиці внутрішньої першості.

Натомість штаб "Шахтаря" обрав іншу тактику підготовки до двобою в Лізі Чемпіонів: донеччани перенесли гру внутрішнього чемпіонату проти "Миная", маючи на увазі якісну підготовку до гостьового матчу із шотландцями. Потренувавшись на Львівщині, делегація донецького клубу прибула до Глазго ще в неділю ввечері. Адже на кону – сенсація: молодий і практично повністю оновлений склад українського клубу претендує на вихід у весняну стадію єврокубків, що перед початком турніру здавалося фантастикою.

Окрім травмованих захисника Корнієнка і півзахисника Шведа (свого часу він грав за "Селтік", та не зумів закріпитися в основі клубу), всі інші гірняки до поєдинку готові.

У 5 попередніх очних зустрічах сьогоднішніх суперників зафіксовано паритет: у груповому турнірі ЛЧ-2004 і 2007 кожна з команд здобула по дві перемоги у домашніх стінах. Тобто у Глазго двічі перемагали господарі.  

Завдання "Селтіка" на сьогоднішню гру просте: реабілітуватися перед своїми вболівальниками і покращити враження від єврокубкової сесії-2022. Якщо ж господарі мають плани на вихід у весняну стадію євротурнірів, їм обов’язково потрібно перемагати.

А от "Шахтар" може зіграти і внічию, щоб вийти у плей-оф Ліги чемпіонів чи Ліги Європи. Якщо гірники сьогодні не програють, все для них вирішиться в останній грі групового етапу у Варшаві проти "Лейпцига", який набирає сили з новим тренером.

Гра почнеться о 22:00 за київським часом.

Сьогодні ж о 16:00 у матчі 5-го туру Юнацької ліги УЄФА зійдуться "Селтік" U-19 – "Шахтар" U-19. Після 4 ігор цього турніру молоді донеччани мають 6 очок і посідають друге місце, яке виводить їх у 1/16 фіналу.

"Динамо" і "Дніпро-1" гратимуть у четвер

Найближчого четверга, 27 жовтня, свої матчі п'ятого туру у Лізі Європи і Лізі конференцій проведуть відповідно київське "Динамо" і "Дніпро-1".

Динамівці на виїзді зустрінуться з кіпрським АЕКом (якому кількома тижнями раніше у номінально домашньому польському Кракові кияни програли – 0:1.). Колектив Мірчі Луческу спробує зачепитися за шанс зберегти обличчя при депресивній грі цього сезону.

Дніпряни ж формально вдома, у Словаччині, зіграють із іншим кіпрським клубом, "Аполлоном" з Лімасола - фактично за вихід у єврокубкову весну. Перший матч цих команд на Кіпрі завершився з рахунком 3:1 на користь українців.

Нагадаємо, легально переглянути ігри єврокубків цього сезону українські вболівальники можуть на відеосервісі MEGOGO і платформі Воля ТБ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme