Сьогодні "Шахтар" продовжить свою футбольну весну

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи українська команда зустрінеться з нідерландським "Феєноордом".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Сьогодні "Шахтар" продовжить свою футбол…
Фото: shakhtar.com.

9 березня о 22.00 за київським часом футболісти донецького "Шахтаря" на умовно домашній арені – стадіоні Війська Польського у Варшаві прийматимуть "Феєноорд" із Роттердама. Це буде перша з двох ігор стадії 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА.

Зустріч обслуговуватиме суддівська бригада зі Словаччини, головний арбітр Іван Кружляк.

Легально переглянути цей матч в Україні можна на медіасервісах Megogo і Volia.

Команда гостей є сильним опонентом. Наразі "Феєноорд" має в активі 55 очок після 24 матчів, лідирує в національному чемпіонаті та випереджає в турнірній таблиці іменитий амстердамський "Аякс".

У офіційних матчах 2023 року (внутрішній чемпіонат і кубок Нідерландів) колектив під орудою головного тренера Слота Арне ще не програвав: 5 перемог у 5 іграх.

У осінній частині Ліги Європи-2022/23 команда посіла перше місце у рівній групі, де грали також "Лаціо", "Мідтьюлланн" і "Штурм".

Також зазначимо, що минулого року "Феєноорд" грав у фіналі Ліги конференцій УЄФА, де поступився "Ромі" - 0:1.

Що протиставить такому серйозному рівню майстерності суперника українська команда? Головний тренер "Шахтаря" Ігор Йовічевіч на передматчевій пресконференції заявив: "У них хороша, організована команда, яка має поставлений комбінаційний футбол та план на гру. Там індивідуально сильні футболісти, на кожній позиції у "Феєноорда" сильні виконавці, але я би також відзначив командні дії. Повторюсь: суперник у гарній формі, багато забиває, упевнено почувається, а перемоги лише надають сил та віри у власні здібності. Але ми теж у гарній формі, і вони так само готуються до нас, як ми до них".

Хорватський тренер і далі ставить на бійцівські якості своєї команди: "Футболісти, які з’являться, будуть готові віддати всі сили на полі, і я в цьому жодної хвилини не сумніваюсь. Упевнений, що моя команда битиметься від перших до останніх хвилин".

Нагадаємо, 2023 року "Шахтар" провів два матчі в чемпіонаті України, розгромивши "Минай" (4:1) і "Металіст 1925" (7:0) та повернувшись на вершину таблиці УПЛ. А в двох цьогорічних іграх у Лізі Європи молода команда на надзусиллях здолала міцного середняка – французький "Ренн".

До поєдинку з нідерландцями "оранжево-чорні" готувалися у Львові, а за два дні до матчу транзитом через Жешув прилетіли до Варшави.

Другий поєдинок у цій парі відбудеться 16 березня на арені "Де Кюйп" у Роттердамі (початок о 19.45 за київським часом).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme