Шоу триває: "довбаний боягуз" Тайсон Ф’юрі пояснює, чому вкотре уникає Усика, і обіцяє побити його

Дату об’єднавчого бою між українським і британським боксером знов перенесли – тепер на 18 травня 2024 року.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Шоу триває: "довбаний боягуз" Тайсон Ф’ю…
Фото: сторінка у соцмерехі Х компанії Queensberry Promotions. Олександр Усик (праворуч) і Тайсон Ф'юрі (ліворуч).

Поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між українцем Олександром Усиком (21 бій, 0 поразок, 14 перемог нокаутом) і британцем Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 нокаути) перенесений із 17 лютого на 18 травня 2024 року. Очікувана шанувальниками боксу подія має відбутися там, де й початково було заплановано, - у місті Ер-Ріяд, Саудівська Аравія, передає Depo.ua з посиланням на сайт boxingscene.com.

Лютнева дата була також перенесеною: початково Усик і Ф'юрі мали провести бій у грудні 2023. Головним призом у їхньому бою є пояси світового чемпіона у надважкій вазі за всіма основними версіями: Ф'юрі володіє титулом чемпіона світу за версією WBC, а Усик є чемпіоном WBO, WBA, IBF та IBO. Переможець 12-раундового бою стане першим повним чемпіоном у надважкій вазі відтоді, як 1999 року Леннокс Льюїс переміг Евандера Холіфілда й досягнув найвищого результату в професійному боксі.

Про скасування лютневої дати бою стало відомо цієї п’ятниці увечері, коли було повідомлено, що Тайсон Ф'юрі зазнав розсічення брови під час тренувального спарингу 2 лютого.

Сторінка в соцмережі Х промоутерської компанії Queensberry Promotions.

Організатор шоу Queensberry Promotions заявила про неможливість проведення об’єднавчого бою у лютому. За короткий час представник влади країни-господаря бою, спортивний чиновник із Саудівської Аравії Туркі Альальших оголосив нову дату.

Інстаграм turkialalshik, фото – вересень 2023 р.

Сам Тайсон Ф'юрі розповів у коментарі BoxingScene про отриману травму, через яку зірвався їхній бій з Олександром Усиком.

"Я домовився про 12-раундовий спаринг із чотирма різними хлопцями. У п'ятому раунді я отримав удар ліктем в око і розсічення. Я був у лікарні, мені наклали 11 швів. У мене є медичні висновки... У мене ніколи такого не було, це вперше", - наводить слова Ф'юрі boxingscene.

У опублікованій заяві британець каже, що абсолютно спустошений і старанно працюватиме над перенесеною датою, коли око заживе.

Водночас у відео, що з'явилося у мережі Х, Ф'юрі звернувся до потенційного суперника: "Усик там уже скиглить: "Тайсон хоче піти на пенсію". Ніякої пенсії, виродку! Я тебе нокаутую! Вирублю тебе! 18 травня, нова дата, пряма трансляція і ексклюзивно з Саудівської Аравії".

У жовтні 2023 року Ф’юрі слабко виступив у боксерському шоу проти колишнього чемпіона у змішаних єдиноборствах UFC Френсіса Нганну, ледь не програвши новоспеченому боксеру. Саме після цієї складної перемоги чемпіона WBC над дебютантом професійного боксу бій Тайсон – Усик перенесли з грудня 2023 на лютий цього року.

У таборі Олександра Усика глузливо відреагували на новину. Сам Усик емоційних заяв уникнув, а от його менеджер Егіс Клімас не стримувався і заявив RingTV.com, що "Тайсон Ф’юрі — довбаний боягуз, який зробить усе, щоб не зіткнутися з Усиком, і він попросив вдарити його сковорідкою по лобі. Ви можете процитувати мене слово в слово. Коли Олександру повідомили новину, він лише посміхнувся. Це все, що він зробив. Він надто сильний психічно, щоб зламати", - додав менеджер Усика.

У свою чергу, промоутер українця Олександр Красюк запропонував Тайсону Ф'юрі завершити професійну кар'єру. "Бажаю тобі найшвидшого відновлення, — написав Красюк на сторінці британця в Інстаграм. — Бог надіслав тобі знак. Подумай про завершення кар'єри, брате".

Деякі фахівці висловлюють сумнів у тому, що бій взагалі відбудеться. Джордж Гроувз, колишній чемпіон світу з боксу, у коментарі Boxing News 24 заявив, що завжди ставив від сумнів реальність цієї зустрічі.

Гроувз також припустив, що Ф'юрі зазнав травми раніше, а версія з ушкодженням під час спарингу видається боксеру натягнутою.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme