Що думають ультрас з Нацгвардії про реформу МВС

Післа скандалу з "Торнадо", арештів націоналістів у "справі Бузини", деякі ультрас, які воюють у батальйонах, підпорядкованих МВС, не дуже розуміють політику Арсена Авакова

Що думають ультрас з Нацгвардії про рефо…

Затримання "народних месників" Віти Заверухи та Ко, які у травні пограбували АЗС та вбили міліціонерів, вже тоді не дуже сприймалося у середовищі ультрас та націоналістів. Головний посил правих - затримали не тих, кого треба, мовляв, йде полювання на націоналістів. Соцмережі ультрас майоріли заголовками про опір владі, мітинги у підтримку "месників", але виправдовувати людей, які вбивають, у суспільстві не дуже хотіли.

Хвиля "Заверухи" досить швидко минула, але останні події з батальйоном "Торнадо" та затримкою "вбивць" Бузини породили нову ще більш сильну хвилю невдоволення діями влади. Мовляв, а може дійсно не тих затримали? Хоча справу АЗС та "вбивць" Бузини вирішуватиме суд, але влада не зробила зовсім нічого, щоб українським судам вірили в суспільстві. Цей факт породжує сумніви у середовищі націоналістів. 

Головне невдоволення, так само, як і у часи Януковича, викликають дії міліції. Тому весь негатив сиплеться на голову міністра МВС Авакова.

Читайте також Як Аваков за кілька годин робить аналіз ДНК та упізнає вбивць в масках

У соцмережах патріоти створюють групи підтримки "свободівцю" Андрію Медведьку та Денису Поліщуку з "УНА-УНСО", яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини. Головний посил спільнот - хлопці заважали владі, воювали в АТО, викривали якісь корупційні схеми. І не заспокоює патріотів звільнення Поліщука з СІЗО.

"Динамівська" фірма "Родичі" взагалі закликала вийти на безстрокову акцію протесту, а міністру МВС Авакову згадують, що він так і не знайшов вбивць майданівців. 

Зовсім не в'яжеться така оперативність МВС  у справі Бузини із недбалістю при втечі Клюєва. А останні обшуки у Кернеса та знайдений Кубок "ДНР" - взагалі окрема тема.

Серед фанів, що вимагають роз'яснень від міліції є й ті, що воюють на Сході у батальйонах, які підпорядковані МВС, а також хлопці, що допомагають фронту. 

Ми поговорили з кількома з кількома ультрас, які служать в Нацгвардії і спитали, що вони думають про реформування МВС.

Що думають ультрас з АТО про міністра МВС Авакова - фото 1

Сергій Український (ультрас "Говерли")

Ставлення дуже "добре" до Авакова . Змін не було ні до нього, ні зараз . Затримання патріотів обурило усіх, адже вони не робили того, в чому їх звинуватили. Міліція діє по схемам клану Януковича: шукають і заарештовують патріотів.

Максим Подорожній (ультрас з Києва)

Крім облич нічого не змінилось, і не лише в МВС. Система працює як і раніше. Затримання Медведька та Поліщука - це ні в які ворота не лізе, повертаємось до репресій часів режиму Яника.

Змінити систему? Її не змінити. Її треба будувати з нуля.

Сергій "Філя" (ультрас "Динамо")

Я вважаю, що Аваков просто публічне лице і по суті вирішує мало що. Інша річ - Паскал. Аваков дискридетує себе даними різкими та необдуманими затриманнями та заявами.

Дмитро "Базука" (Ультрас зі Стрия)

На фронті хлопців дедалі більше обурюють дії міліції. Нас обурює, що деякі беркутівці досі працюють в структурі МВС. Нас обурює, що слова Авакова розходяться з ділом. Реформ у міліції немає, чи просто ми не бачимо. Таке враження, що новий господар сів на подвір'я старого. Зловили патріотів за вбивство Бузини, ок. Є презумпція невинуватості, а міліція у ЗМІ зробила акцент на тому, що "вбивць впіймали". Кого треба відпустити, як Клюєва, чомусь не затримують. А звичайну маленьку людину посадять при першій же нагоді. До Авакова багато питань і у нацгвардійців, і у націоналістів. Наприклад, хто вбив Сашка Білого? Хто вбивав майданівців? Чому дали втекти Клюєву? 

Міліція працює, як і раніше. Ми не бачимо змін, жодних, на жаль. І це посилює в націоналістів бажання опиратися, на жаль. Діалогу наразі не виходить.

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme