Що думають ультрас з Нацгвардії про реформу МВС

Післа скандалу з "Торнадо", арештів націоналістів у "справі Бузини", деякі ультрас, які воюють у батальйонах, підпорядкованих МВС, не дуже розуміють політику Арсена Авакова

Що думають ультрас з Нацгвардії про рефо…

Затримання "народних месників" Віти Заверухи та Ко, які у травні пограбували АЗС та вбили міліціонерів, вже тоді не дуже сприймалося у середовищі ультрас та націоналістів. Головний посил правих - затримали не тих, кого треба, мовляв, йде полювання на націоналістів. Соцмережі ультрас майоріли заголовками про опір владі, мітинги у підтримку "месників", але виправдовувати людей, які вбивають, у суспільстві не дуже хотіли.

Хвиля "Заверухи" досить швидко минула, але останні події з батальйоном "Торнадо" та затримкою "вбивць" Бузини породили нову ще більш сильну хвилю невдоволення діями влади. Мовляв, а може дійсно не тих затримали? Хоча справу АЗС та "вбивць" Бузини вирішуватиме суд, але влада не зробила зовсім нічого, щоб українським судам вірили в суспільстві. Цей факт породжує сумніви у середовищі націоналістів. 

Головне невдоволення, так само, як і у часи Януковича, викликають дії міліції. Тому весь негатив сиплеться на голову міністра МВС Авакова.

Читайте також Як Аваков за кілька годин робить аналіз ДНК та упізнає вбивць в масках

У соцмережах патріоти створюють групи підтримки "свободівцю" Андрію Медведьку та Денису Поліщуку з "УНА-УНСО", яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини. Головний посил спільнот - хлопці заважали владі, воювали в АТО, викривали якісь корупційні схеми. І не заспокоює патріотів звільнення Поліщука з СІЗО.

"Динамівська" фірма "Родичі" взагалі закликала вийти на безстрокову акцію протесту, а міністру МВС Авакову згадують, що він так і не знайшов вбивць майданівців. 

Зовсім не в'яжеться така оперативність МВС  у справі Бузини із недбалістю при втечі Клюєва. А останні обшуки у Кернеса та знайдений Кубок "ДНР" - взагалі окрема тема.

Серед фанів, що вимагають роз'яснень від міліції є й ті, що воюють на Сході у батальйонах, які підпорядковані МВС, а також хлопці, що допомагають фронту. 

Ми поговорили з кількома з кількома ультрас, які служать в Нацгвардії і спитали, що вони думають про реформування МВС.

Що думають ультрас з АТО про міністра МВС Авакова - фото 1

Сергій Український (ультрас "Говерли")

Ставлення дуже "добре" до Авакова . Змін не було ні до нього, ні зараз . Затримання патріотів обурило усіх, адже вони не робили того, в чому їх звинуватили. Міліція діє по схемам клану Януковича: шукають і заарештовують патріотів.

Максим Подорожній (ультрас з Києва)

Крім облич нічого не змінилось, і не лише в МВС. Система працює як і раніше. Затримання Медведька та Поліщука - це ні в які ворота не лізе, повертаємось до репресій часів режиму Яника.

Змінити систему? Її не змінити. Її треба будувати з нуля.

Філя (ультрас "Родичі")

Я вважаю, що Аваков просто публічне лице і по суті вірішує мало що. Інша річ - Паскал. Аваков дескридитує себе даними різкими та не обдуманими затриманнями та заявами.

Дмитро "Базука" (Ультрас зі Стрия)

На фронті хлопців дедалі більше обурюють дії міліції. Нас обурює, що деякі беркутівці досі працюють в структурі МВС. Нас обурює, що слова Авакова розходяться з ділом. Реформ у міліції немає, чи просто ми не бачимо. Таке враження, що новий господар сів на подвір'я старого. Зловили патріотів за вбивство Бузини, ок. Є презумпція невинуватості, а міліція у ЗМІ зробила акцент на тому, що "вбивць впіймали". Кого треба відпустити, як Клюєва, чомусь не затримують. А звичайну маленьку людину посадять при першій же нагоді. До Авакова багато питань і у нацгвардійців, і у націоналістів. Наприклад, хто вбив Сашка Білого? Хто вбивав майданівців? Чому дали втекти Клюєву? 

Міліція працює, як і раніше. Ми не бачимо змін, жодних, на жаль. І це посилює в націоналістів бажання опиратися діям влади, на жаль. Діалогу наразі не виходить.

 

 

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme