Сенсації не сталося: "Шахтар" поступився молодіжному складу "Барселони" у Лізі чемпіонів

Рахунок матчу не відображає переваги господарів над українською командою.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Сенсації не сталося: "Шахтар" поступився…

У матчі третього туру групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА 25 жовтня у Барселоні місцева команда перемогла чемпіона України – донецький "Шахтар" (Донецьк) з рахунком 2:1, передає Depo.ua.

На гру донеччан вивів новий головний тренер Маріно Пушич. Звичайно, на характер гри своїх нових підопічних він вплинути ще не міг, адже його призначили тільки вчора. Та на певний моральний допінг гостям можна було сподіватися. Проте донецька молодь надто з повагою підійшла до зустрічі із зірковими господарями, які формально цього вечора не були такими вже зірковими: з різних причин за "Барселону" не виступали сім гравців основного складу.

Проте й іспанської молоді вистачило для упевненої перемоги і домінування господарів на полі протягом 70 із 90 хвилин гри.

"Барса" забила двічі й мала значно більше можливостей відзначитися ще. Кілька разів гостей урятував голкіпер Дмитро Різник. Українці ж реалізували чи не єдиний свій реальний шанс.

Спершу на 28 хв. передача Гюндогана завершилася красивим ударом Ферміна у штангу, від якої м'яч у ворота добив Ферран – 1:0.

За вісім хвилин уже сам Фермін точно пробив у ближню дев'ятку воріт Різника з лінії штрафного.

Забезпечивши результат, "Барселона" заграла більш академічно, проте моменти біля воріт гостей продовжували виникати. Принаймні двічі м’яч побував у сітці донеччан, та їх врятував перегляд арбітром VAR.

І тут чи не вперше за гру гостям вдалася гостра контратака. Лівий захисник української команди грузин Іраклі Азаров кинув у прорив Георгія Судакова, і головна на цей момент зірка "Шахтаря" пробила точно – 2:1.

В останні хвилини гри українці намагалися створити ще кілька гострих моментів, проте їх підводила технічна майстерність.

3-ій тур Ліги чемпіонів УЄФА. Барселона. Стадіон "Олімпійський". 25 жовтня 2023 р.

"Барселона" - "Шахтар" - 2:1

Голи: Ферран Торрес, 28, Фермін Лопес, 36 - Судаков, 62

"Барселона": тер Штеген - Канселу, Араухо, Іньїго Мартінес (Касадо, 82), Маркос Алонсо (Бальде, 71) - Фермін Лопес (Крістенсен, 82), Ромеу, Гюндоган - Ямаль, Ферран Торрес, Жоау Фелікс (Гую, 75)

"Шахтар": Різник – Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров – Бондаренко, Степаненко (Егіналдо, 90+1) – Зубков, Судаков, Криськів (Невертон, 63) – Сікан (Келсі, 70)

Попередження: Ферран Торрес, 43, Бальде, 75 – Криськів, 50, Конопля, 72, Бондар, 87

Отже, після половини матчів групового етапу поточного розіграшу ЛЧ "Шахтар" набрав три очки: програв португальському "Порту" (1:3) і переміг у гостях бельгійський "Антверпен" (3:2). У активі ж "Барселони" три перемоги і 9 очок – команда вже практично вийшла з групи у весняний етап плей-оф.

Наступну гру "Шахтар" зіграє також проти "Барселони". Це буде номінально домашній матч для українців, пройде він у німецькому Гамбургу у вівторок, 7 листопада.

Трьома ж днями раніше донеччани в "українському дербі" в чемпіонаті України зійдуться у Києві з місцевим "Динамо".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme