Румунія відмовилася грати будь-які футбольні матчі з країною-терористкою рф

Румунські футболісти не гратимуть жодних офіційних чи товариських матчів з російськими командами

Румунія відмовилася грати будь-які футбо…

Про це повідомила Федерації футболу Румунії, передає Depo.ua.

Заява пролунала у відповідь на рішення Виконавчого комітету Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) допустити до міжнародних змагань команди росії у віковій категорії до 17 років.

В УЄФА вважають, що діти не повинні бути покарані за дії, "відповідальність за які лежить виключно на дорослих". А ще переконані, що футбол "ніколи не повинен відмовлятися від меседжів миру та надії".

У румунській Федерації футболу зазначили, що розуміють аргументи УЄФА, але вважають, що футбол і спорт загалом не можна відокремити від "правових, інституційних та економічних цінностей, які перетворили Європу на простір миру, свободи й економічного процвітання".

"Федерація вважає, що вона повинна бути солідарною з духом санкцій, затверджених європейськими та національними інституціями, і не буде грати жодного офіційного чи товариського матчу зі збірною рф", — наголосили в румунській футбольній організації.

Там також сподіваються, що УЄФА поважатиме позицію кожної національної федерації.

Нагадаємо, УЄФА вирішила допустити до міжнародних змагань команди росії у віковій категорії до 17 років. Президент організації Александер Чеферін заявив: "Забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не тільки не визнаємо та не підтримуємо фундаментальне право на їхній цілісний розвиток, але й прямо дискримінуємо їх".

Українська асоціація футболу рішуче засудила таке рішення й закликала переглянути його.

Також проти рішення УЄФА виступили федерації футболу Англії, Польщі, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Данії та Норвегії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme