Російських баскетболістів не допустили до відбору на Олімпіаду-2024

Виконком ФІБА затвердив список учасників попереднього відбіркового турніру – без росії, зате з Україною.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Російських баскетболістів не допустили д…
Фото: сайт Федерації баскетболу України.

Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) не допустила чоловічу збірну росії до кваліфікаційних змагань на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі. Таким є рішення виконавчого комітету організації, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Суспільне Спорт".

"Дотримуючись рекомендацій МОК (Міжнародного олімпійського комітету) щодо участі спортсменів з російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях, опублікованих 28 березня, виконком ФІБА вирішив не дозволити реєстрацію чоловічої збірної росії в Олімпійських попередніх кваліфікаційних турнірах ФІБА 2023", - зазначено на сайті Міжнародної федерації баскетболу.

Замість росії в Олімпійських попередніх кваліфікаційних турнірах ФІБА зіграє Болгарія як наступна за рейтингом європейська команда.

Загалом виконком ФІБА затвердив список із 28 команд-учасниць пре-кваліфікаційного олімпійського турніру. 16 з них не подолали другий раунд кваліфікації на чемпіонаті світу з баскетболу 2023 року. Решта учасників визначена за рейтингом збірних серед команд, що не пройшли до другого раунду кваліфікації ЧС-2023.

У європейському кваліфікаційному турнірі до Олімпіади-2024 візьме участь збірна України. Також у відборі гратимуть:

Африка: Камерун, ДР Конго, Гвінея, Малі, Нігерія, Сенегал, Туніс і Уганда

Америка: Аргентина, Багамські Острови, Чилі, Колумбія, Куба, Панама, Уругвай і Віргінські Острови

Азія: Бахрейн, Китайський Тайбей, Індія, Індонезія, Казахстан, Корея, Саудівська Аравія, Сирія

Європа: Бельгія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Чехія, Естонія, Угорщина, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Швеція, Туреччина, Україна, Болгарія.

Жеребкування олімпійських попередніх кваліфікаційних турнірів ФІБА відбудеться 1 травня 2023 року.

Попередні олімпійські кваліфікаційні турніри ФІБА відбудуться з 12 по 20 серпня 2023 року. П’ять переможців отримають місця на олімпійських кваліфікаційних турнірах ФІБА, які відбудуться у 2024 році.

Додамо, у квітні цього року Федерація баскетболу України призначила нових головних тренерів національних збірних України з баскетболу. Чоловічу команду очолив 41-річний Віталій Степановський, а жіночу – 57-річний Євген Мурзін.

На посаді тренера чоловічої збірної України з баскетболу Степановський замінив Айнарса Багатскіса, який пішов з команди після завершення контракту. Під керівництвом литовця збірна вийшла до другого етапу кваліфікації на чемпіонат світу з баскетболу 2023 року. На цьому етапі українці посіли п’яте місце і не потрапили на світову першість.

Віталій Степановський зараз працює з румунською командою "Крайова".

У свою чергу, Мурзін замінив на посту головного тренера жіночої збірної серба Срджана Радуловіча. Він готуватиме жіночу збірну України з баскетболу до відбору на чемпіонат Європи 2025 року. Кваліфікація цього турніру, як і чоловічого Євро, стартує у листопаді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme