Росіян і білорусів не пустять на Європейські ігри-2023

Рішення Європейських олімпійських комітетів: Представників держав-агресорок продовжать тримати на відстані від спортсменів із цивілізованих країн

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Росіян і білорусів не пустять на Європей…
Фото: Фейсбук-сторінка Ольги Саладухи

Треті Європейські ігри, які відбудуться у Кракові з 21 червня до 2 липня 2023 року, пройдуть без участі команд росії і білорусі. Таким є рішення Європейських олімпійських комітетів, повідомила на своїй сторінці у Фейсбук народна депутатка України, чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор, триразова чемпіонка Європи в потрійному стрибку та стрибках у довжину Ольга Саладуха, інформує Depo.ua.

"І це дуже гарна новина для усієї спортивної спільноти, - написала Саладуха. - Рішення Європейських олімпійських комітетів цілком відповідає духу та букві міжнародного спортивного руху, який бореться з насильством, агресією та війнами. Держави, що продукують зло, не можуть бути його частиною".

Європейські ігри – це міжнародні спортивні змагання атлетів Європи з різних видів спорту. Проводяться раз на чотири роки. Перші Європейські ігри відбулися у червні 2015 року у Баку (Азербайджан), а другі 2019 року пройшли у Мінську. У білоруській столиці Україна посіла третє місце в загальному медальному заліку.

"Тепер режим Лукашенка перетворив країну на ізгоя і забрав у десятків білоруських спортсменів можливість проявити та реалізувати себе.

Для Білорусі сьогодні єдиним виходом є зміщення диктатора та звільнення від російських військ, які фактично окупували країну. Вірю, що це неодмінно станеться і, можливо, набагато швидше, ніж ми думаємо.

А поки продовжуємо справу, яку розпочали 24 лютого. Просуваємо нові спортивні санкції проти агресора і слідкуємо за тим, аби дотримувалися вже діючих",-  заявила народна депутатка.

Перед тим президент Європейських олімпійських комітетів Спірос Капралос заявляв, що російські і білоруські спортсмени не візьмуть участі у Європейських іграх-2023.

Європейські ігри-2023 стануть важливим етапом на шляху до Олімпійських ігор-2024 в Парижі. У низці видів спорту будуть розіграні кваліфікаційні місця в Париж.

Також на ЄІ-2023 представлять нові види спорту, як-от пляжний гандбол, який вперше з'явиться на мультиспортивному заході для дорослих після Всесвітніх пляжних ігор у Катарі 2019 року. До програми Європейських ігор-2023 увійшли також брейкінг (брейк-данс), падель (гра, схожа на теніс у менших масштабах) і текбол (гра футбольним м'ячем у настільний теніс).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme