Військові відреагували на звинувачення в незаконному затриманні футболіста із Закарпаття

Кажуть, діяли в межах правил – усі, зокрема і спортсмени, рівні перед законом

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Військові відреагували на звинувачення в…
Захисник ФК "Хуст" Микола Сираш, якого затримав хустський ТЦК. Фото: ФК "Хуст".

Сьогодні в оперативному командуванні "Захід" відреагували на вчорашню заяву футбольного клубу із Закарпаття "Хуст" (виступає в Першій лізі чемпіонату України) щодо затримання гравця команди Миколи Сираша співробітниками місцевого ТЦК. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву командування "Захід" у соцмережі Телеграм.

"Вболіваємо за український футбол, але захист України ставимо на перше місце", - наголосили в командуванні.

Дії представників ТЦК військові вважають законними. Аргументували тим, що "процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією".

"В той час коли сотні видатних спортсмені в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя,  м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни", - підсумували у командуванні "Захід".

Днем раніше на сторінці клубу "Хуст" у фейсбук з’явився допис про те, що одного з основних гравців ФК "Хуст" 7 травня, "просто з міського вокзалу забрали працівники ТЦК і доправили до військомату. На момент затримання футболісту виповнилося 25 років, хоча закон ще не вступив у дію, в славнозвісному Хустському ТЦК свої правила незаконного утримання людей. Звʼязок з футболістом на даний момент відсутній. Подальша доля – невідома".

У клубі додали: "Сьогодні нам приходиться боротися не лише на полі з суперниками, а й з місцевим ТЦК" і емоційно резюмували: "❗️ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 🏆НА ГРАНІ ЗРИВУ❗️

Команди відмовляються їхати в м. Хуст через дії Хустського ТЦК. Декілька клубів в Україні визнали критично важливими об’єктами, а їхні гравці відповідно – отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, в яких  буде приймати участь 3 клуби? Що робити іншим клубам? Про яку конкуренцію та розвиток футболу може йти мова? Чи можуть працювати українські професійні клуби в таких умовах? "

Зауважимо, окремі футбольні клуби в Україні визнані критично важливими для економіки, а їхніх гравців забронювали від мобілізації. Наказом Мінмолодьспорту від 27 березня 2024 року бронь від мобілізації отримали п'ять футбольних клубів: київські "Динамо" і "Оболонь", донецький "Шахтар", "Дніпро-1" з Дніпра і криворізький "Кривбас".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme