"Прокляття АЕКа" працює: Кіпріоти знов обіграли українську команду

Нічого не втрачено: За тиждень у "Дніпра-1" буде шанс узяти реванш у непоступливого суперника.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Прокляття АЕКа" працює: Кіпріоти знов о…
Фото: СК "Дніпро-1".

Цього сезону в європейських клубних турнірах АЕК із Ларнаки регулярно відбирає бали у команд з України. Почалося це якесь фатальне явище влітку 2022 року з двох, як тоді здавалося, несподіваних перемог острів’ян над СК "Дніпро-1" у кваліфікаційних матчах Ліги Європи. Продовжилося перемогою над київським "Динамо" і результативною нічиєю - 3:3 з цим же клубом у групі Ліги Європи.

І от у четвер пізно ввечері кіпріоти втретє за сезон обіграли дніпрян – вже у плей-оф Ліги Конференцій. Крім неприємного осаду, залишається питання: це клуб із Кіпру настільки сильний, чи до його рівня впав український чемпіонат? Адже пару нинішніх суперників склали команди, які лідирують у своїх національних чемпіонатах.

Відповідь на питання – чий лідер сильніший – отримаємо за тиждень, коли "Дніпро-1" все ж, сподіваємося, спробує взяти реванш.

Власне 16 лютого гра пройшла загалом на рівних. Шанси забити мали обидва суперники. Більш вправними були господарі, які після подачі зі штрафного ударом головою пробили бразильського воротаря гостей Валефа вже тоді, коли, здавалося, матч ішов до нічиєї. А ще за хвилину Валеф врятував дніпрян від другого голу після удару в упор Ніколіша.

Матч-відповідь відбудеться в Кошице (Словаччина) 23 лютого і почнеться о 19:45 за київським часом.

Ліга Конференцій УЄФА. Матчі плей-оф. 16.02.2023.

Ларнака (Кіпр). Стадіон "АЕК Арена".

Головний суддя: Якоб Кехлет (Данія).

АЕК – СК "Дніпро-1" 1:0.

Гол: Анхель Гарсія 84.

СК "Дніпро-1": Макс Валеф, Едуард Сарапій, Артем Довбик (Олександр Назаренко 89), Олександр Піхальонок (Ігор Когут 89), Олексій Гуцуляк, Жоау Пеглов (Домінго Бланко 46), Яніс Амаш (Сергій Горбунов 46), Руслан Бабенко, Валентин Рубчинський (Володимир Танчик 58), Хайнер, Олександр Сваток.

Попередження: Анхель Гарсія 39 – Амаш 19, Танчик 59, Олександр Кучер (головний тренер) 90+4.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme