Пробиваючи дно: українські клуби зганьбилися вже на старті європейського клубного сезону

Наша країна матиме найменше представництво у єврокубках за багато років: депресія від "Дніпра-1", київське "Динамо" уперше за 18 років без Європи, група для "Зорі".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Пробиваючи дно: українські клуби зганьби…
Фото: фейсбук ФК "Зоря" Луганськ.

Відбулися повторні матчі завершального етапу кваліфікації європейських футбольних клубних турнірів. Українські команди провалилися на всіх можливих "фронтах", передає Depo.ua.

Вчора, 31 серпня, київське "Динамо" у матчі-відповіді стадії плей-оф Ліги конференцій у Стамбулі зазнало другої поспіль поразки від стамбульського "Бешикташа" - 0:1 (перша гра – 2:3).

За результатом двох матчів динамівці уперше за 18 років не виступатимуть у груповому раунді європейських кубкових турнірів. Востаннє кияни відзначалися таким "досягненням" у сезоні-2005/2006, коли у кваліфікації Ліги чемпіонів не пройшли відверто посередній швейцарський "Тун" (0:1, 2:2) – з тих часів назва цього клубу є "жахалкою" для київських уболівальників.

Тож кияни матимуть змогу сповна сконцентруватися на виступах у чемпіонаті й Кубку України.

Вчора ж бронзовий призер Української Премєр-ліги-2022/23 луганська "Зоря" у матчі-відповіді плей-оф кваліфікації Ліги Європи продемонструвала характер і перемогла сильну чеську "Славію": гра у Любліні завершилася з рахунком 2:1 на користь української команди.

Але за сумою двох матчів завдяки "зайвому" пропущеному голу (у першій грі перемогли чехи – 2:0) луганці покинули Лігу Європи і перейшли на щабель нижче, у груповий раунд Ліги конференцій.

Сьогодні, 1 вересня, відбулося жеребкування Ліги конференцій. "Зоря" у групі В проведе по два матчі з такими командами:

  • "Гент" (Бельгія),
  • "Маккабі" Тель-Авів (Ізраїль),
  • "Брейдаблік" (Ісландія).

Перший тур у Лізі конференцій відбудеться 21 вересня. Розклад ігор стане відомий згодом.

Друга команда України за підсумком минулорічного чемпіонату – "Дніпро-1" вчора у Кошице поступилася "Спартаку" із Трнави (Словаччина) у другому матчі плей-оф кваліфікації Ліги конференцій УЄФА – 1:2.

За сумою двох матчів (перша гра – 1:1) у групу Ліги конференцій пройшли словаки. Дніпряни ж припинили виступи в європейських кубкових змаганнях.

Загалом протягом липня-серпня цього року "Дніпро-1" встановив ганебний "рекорд": не вигравши жодного матчу у трьох суперників, грецького "Панатінаїкоса", чеської "Славії" і словацького "Спартака", українська команда послідовно вилетіла із кваліфікації Ліги чемпіонів, Ліги Європи і ось вчора – і Ліги конференцій УЄФА.

Ще раніше із відбору до Ліги конференцій вибула полтавська "Ворскла", програвши маловідомій загалу грузинській "Ділі".

Таким чином, комплекс об’єктивних і суб’єктивних факторів призвів до сумної ситуації: у цьому сезоні Україна матиме найменше за 14 років представництво на груповому етапі єврокубків. Восени у континентальних турнірах для клубів наш футбол представлятимуть лише донецький "Шахтар" (Ліга чемпіонів) і "Зоря" (Ліга конференцій).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme