Показала, хто справжня лідерка світового тенісу: Польська тенісистка готова вигнати любительку Лукашенка з чільної позиції у рейтингу

Іга Швьонтек перемогла "нейтральну" білоруску і стала фіналісткою WTA Finals-2023 у Канкуні.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Показала, хто справжня лідерка світового…

Тенісистка з Польщі, друга ракетка світу Іга Швьонтек у півфіналі Підсумкового турніру в мексиканському місті Канкун без зайвих проблем перемогла чинну лідерку світового жіночого тенісного рейтингу, білоруску Аріну Сабалєнка, передає Depo.ua з посиланням на сайт Великий теніс України

Двосетовий матч, проведений у ніч на 6 листопада, тривав одну годину 37 хвилин.

Це була десята зустріч цих спортсменок. У них польська тенісистка здобула сьому перемогу. "Нейтральна" Сабалєнка, яка запам'яталася висловлюваннями на підтримку нелегітимного керівника Білорусі, не змогла взяти жодної подачі суперниці у двох партіях.

Щоб утримати перше місце у світовому рейтингу, білоруска мала обов’язково перемагати польку.

У фіналі мексиканського турніру Швьонтек зіграє з Джесікою Пегулою із США. Матч почнеться 7 листопада о 00.30 за київським часом.

Якщо Іга Швьонтек переможе у фіналі Підсумкового турніру, то повернеться на перше місце в рейтингу Всесвітньої жіночої тенісної асоціації (WTA) і на цьому місці завершить 2023 рік.

У вересні нинішнього року після поразки у Відкритому чемпіонаті США US Open полька поступилася першістю в рейтингу саме білорусці Сабалєнка.

На чолі жіночого рейтингу Швьонтек перебувала з квітня 2022 року, вона провела на чолі рейтингу 75 тижнів – довше, ніж Каролін Возняцкі, Сімона Халеп і Вінус Вільямс за їхню кар'єру.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme