Лідерка українського тенісу призупинила виступи

Еліна Світоліна назвала причину несподіваного рішення.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Лідерка українського тенісу призупинила…
Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна, 28 років, оголосила про рішення взяти паузу у виступах на турнірах, щоб перезавантажитися для продовження кар’єри, передає Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Про цей свій крок спортсменка написала у Інстаграм після того, як вибула з Відкритого чемпіонату США (US Open 2023).

На останньому цього року турнірі Великого Шолома Еліна дісталася 1/16 фіналу, де у трьох сетах поступилася незручній для себе суперниці – третій ракетці світу Джессіці Пегулі (США) – 4:6, 6:4, 2:6.

Загалом Світоліна програла Пегулі у чотирьох поєдинках із п’яти.

Після поразки на US Open 2023 краща українська тенісистка написала у соцмережі:

"Життя – це чудова подорож, але я маю визнати, що іноді воно буває занадто складним. Я постійно жонглюю численними обов'язками, женуся за своєю мрією і прагну успіху. Легко потрапити в цей вихор життя, але серед усього цього я зрозуміла, як важливо зробити паузу, перевести подих і зробити крок назад.

Життєві проблеми можуть бути дуже складними, але я зрозуміла, що це нормально – зробити перерву і відновити сили. Саме в ці хвилини спокою я набираюся сил, щоб продовжувати рухатися вперед, до своїх мрій. Саме в ці моменти я знаходжу ясність і знову знаходжу зосередженість.

У мене є кілька цікавих планів! По-перше, я повернуся додому, щоб зануритися в любов і сміх зі своєю сім'єю і друзями. Потім займуся своїм одужанням, але при цьому знайду час, щоб розслабитися і насолодитися кількома кухлями холодного пива".

На пресконференції після поразки від Пегули Світоліна заявила: "Задоволена своїм рівнем, але зараз хочу взяти перерву, аби фізично відновитися та повернутися. Коли я фізично у формі, то здатна кидати виклик тенісисткам. І рейтинг прийде".

Коли українка повернеться на корти, лідерка національного рейтингу поки не визначилася.

Світоліна планує відновитися після травми стопи, що заважала їй після Вімблдона і через яку тенісистка влітку пропустила турнір WTA 1000 у Цинциннаті (США).

Як раніше повідомляв Depo.ua, у середині жовтня 2022 року Еліна Світоліна вперше стала мамою: народила доньку від французького тенісиста Гаеля Монфіса.

Повернувшись у спорт після декрету в березні 2023 року, Еліна успішно виступила на низці турнірів Великого Шолому: на Ролан Гаррос у Парижі поступилася в 1/4 фіналу білорусці Аріні Соболенко, а на Вімблдоні у півфіналі програла чешці Маркеті Вондроушовій.

За п’ять місяців повернення у спорт Еліна повторила свої особисті рекорди на Ролан Гаррос і Вімблдоні, здобула перший за два роки титул на одному з турнірів і повернулася до топ-30 кращих тенісисток світу.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme