Платіні звинуватив ФІФА у "знищеній" репутації і пообіцяв перемогти Блаттера

Президент УЄФА, віце-президент ФІФА Мішель Платіні випустив офіційну заяву з приводу інформації про своє відсторонення від посади на 90 днів

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на Tribuna.com.

"Мені вчора повідомили, що слідча палата Комітету ФІФА з етики рекомендувала арбітражній палаті усунути мене на 90 днів. Адже це дуже серйозне питання, тим більше, що ця інформація, схоже, виходила від офіційного джерела у ФІФА. І це незважаючи на те, що Комітет з етики, який взагалі-то повинен приймати рішення незалежно, ще не оголосив свій вердикт на той момент", - каже Платіні.

"Цей свідомо допущений витік інформації - підступна по суті і до того ж в абсолютно неприпустимій манері - це очевидна спроба нашкодити моїй репутації.
За минулі кілька тижнів я неодноразово висловлював бажання співпрацювати зі слідством у повній відповідності з процесуальними нормами. ФІФА в свою чергу грубо зневажила їх. Я завжди відчував себе морально зобов'язаним проявляти чесність, мужність і щирість і діяти відповідно. Якщо інформація про наміри слідчої палати Комітету з етики вірна, я не зупинюся ні перед чим, щоб відкрити правду. А поки неупереджений, незалежний і справедливий судовий орган повинен пролити світло на події, які призвели до того, що Комітет ФІФА з етики вирішив почати розслідування відносно мене. Сьогодні вранці я офіційно підтвердив, що маю намір балотуватися на пост президента ФІФА. Упевнений, ми подолаємо нинішні труднощі з абсолютною прозорістю і єдністю, в якому черпає силу футбол", - йдеться в заяві Платіні.

Читайте також: Як відсторонення Платіні може вдарити по Україні.

Більше новин спорту читайте на Depo.Спорт

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme