Остання українка на чемпіонаті Австралії з тенісу пробилася до півфіналу

На Марту Костюк разом з румункою Русе чекає зустріч із найсильнішою парою на Australian Open-2023 – дуетом чешок.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Остання українка на чемпіонаті Австралії…
Марта Костюк. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine.

20-річна українська тенісистка Марта Костюк (№57 індивідуального рейтингу WTA), що виступає у парі з румункою Єлєною-Габріелою Русе, успішно пройшла третє коло парного розряду Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, який триває у Мельбурні.

Сьогодні у матчі 1/4 фіналу Марта і Єлена-Габріела здолали четверту сіяну пару Сторм Сандерс/Елізе Мертенс (Австралія/Бельгія, дванадцята і п’ята ракетки світу в парному розряді) – 7:6, 2:6, 6:4.

Українка з румункою залишилися єдиною несіяною парою в сітці турніру. У півфіналі на них чекає сильний дует чешок Барбора Крейчикова – Катерина Синякова, №1 посіву цього сезону. Матч відбудеться у п’ятницю, 27 січня.

Пара Костюк – Русе вдруге зіграла у чвертьфіналі турнірів Великого шолома. Минулого сезону спортсменки дійшли до цієї стадії на Ролан Гаррос у Франції, де програли.

Марта Костюк уперше гратиме у 1/2 фіналу парного розряду на Australian Open і стане третьою в історії тенісисткою, що представить Україну у півфіналі парного чемпіонату Австралії. Попереднього разу 2008 року у півфіналі цього турніру грали сестри Олена і Катерина Бондаренко, які в парі тоді здобули загальну перемогу на Australian Open.

Костюк є останньою представницею України, яка продовжує боротьбу у Мельбурні цього сезону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme