Олімпійська збірна України з футболу проведе товариську гру з Японією

Матч стане частиною підготовки нашої команди до Олімпіади в Парижі

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Олімпійська збірна України з футболу про…
Молодіжна збірна України. Фото: УАФ.

Олімпійська футбольна чоловіча збірна України проведе контрольний поєдинок у межах підготовки до Олімпійських ігор-2024 проти збірної Японії (вік гравців до 23 років). Про це повідомляє сайт Української асоціації футболу, інформує Depo.ua.

Гра, запланована на 25 березня, має відбутися в місті Фукуока на стадіоні "Мікуні Кітакюсю" і початися о 19:15 за місцевим часом (у Києві буде 12:15).

Нагадаємо, 2023 року молодіжна збірна України (чоловіки) завдяки виходу до півфіналу чемпіонату Європи U-21 уперше кваліфікувалася на футбольний турнір Олімпійських ігор. Після фінального турніру Євро команда тренера Руслана Ротаня автоматично перетворилася на олімпійську збірну країни і під цією маркою готуватиметься до Парижу-2024.

Чоловічі футбольні команди змагатимуться за медалі літніх Ігор-2024 із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці й Нанті.

У чоловічому футбольному турнірі Олімпіади виступлять 16 збірних: Франція як господарка змагань, три команди від Європи (Україна, Іспанія, Ізраїль), три з Африки (Марокко, Єгипет, Малі), три з Азії (визначаться у травні), дві з Південної Америки (визначаться в лютому), дві із зони КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна з Океанії (Нова Зеландія). До них приєднається переможець плей-оф між четвертими командами Африки (Гвінея) і Азії.

Формат олімпійського турніру – чотири групи по чотири команди, по дві найсильніші з кожної групи виходять у плей-оф, далі чвертьфінали і півфінали. Буде зіграний матч за третє місце. Фінал турніру відбудеться 9 серпня на стадіоні "Парк де Пренс" у Парижі.

За регламентом олімпійського футбольного турніру, участь у ньому беруть гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Додатково команди можуть внести до заявки із 18 футболістів трьох старших спортсменів.

Чинним переможцем Олімпійських ігор у футболі серед чоловічих збірних є Бразилія. У Токіо-2020 у фіналі вона перемогла Іспанію.

На Олімпіаді-2024 буде зіграний також турнір жіночих футбольних команд. Україна участі в ньому не братиме.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme