Готується ґрунт для повернення Сергія Реброва до України

Джерела повідомляють про зустріч футбольного тренера з главою офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Готується ґрунт для повернення Сергія Ре…
Сергій Ребров. Фото: ФК "Аль-Айн"

Українська асоціація футболу (УАФ) має намір підписати із тренером Сергієм Ребровим контракт на роботу в національній команді нашої країни терміном на 7 років. Про це із посиланням на власні джерела повідомляє ток-шоу про футбол "ТаТоТаке", яке виходить у YouTube, передає Depo.ua.

Сергій Ребров нібито дав принципову згоду на таку співпрацю, ідеться у ток-шоу. До цього його схиляють, зокрема, й на зустрічах із представниками політичної влади України.

Якщо інформація підтвердиться, робота тренера у національній збірній почнеться з 2023 року і може тривати аж до завершення повного циклу відбору до чемпіонату світу-2030. Нагадаємо, Україна доєдналася до Іспанії і Португалії у спільній заявці на проведення ЧС-2030.

Таким чином, може бути створений прецедент: досі жоден із тренерів футбольної збірної України не працював у ній шість років поспіль. Рекордсменом був Андрій Шевченко, який відпрацював коучем команди трохи більше п’яти років і пішов з посади за власним бажанням, не допрацювавши два роки контракту.

Минулого тижня Сергій Ребров уперше з початку широкомасштабного вторгнення росії відвідав Україну. Публічно повідомлялося, що тренер відвідав Київський військовий госпіталь, де поспілкувався з українськими воїнами, які перебувають на лікуванні.

Водночас, за повідомленням джерел, Ребров під час візиту до України зустрічався з представниками Української асоціації футболу і навіть мав зустріч із керівником офісу президента України Андрієм Єрмаком. Швидше за все, ішлося про готовність тренера очолити збірну країни.

Відкритим залишається питання початку роботи Реброва у збірній. Нагадаємо, наразі він є головним тренером клубу "Аль-Айн" із Арабських Еміратів. Якщо йому вдасться залагодити питання дочасного розриву контракту, він може прийняти збірну вже до першого матчу кваліфікаційного раунду Чемпіонату Європи-2024. Це буде гра Англія – Україна, яка має відбутися 26 березня на Туманному Альбіоні.

Якщо ж шейхи будуть проти, Ребров може допрацювати до завершення контракту і прийняти збірну із середини 2023 року.

Зазначимо, розмови про намір УАФ залучити Реброва до роботи у збірній України точаться з моменту відходу від керівництва командою Шевченка і появи біля керма Олександра Петракова, чий контракт завершується цьогоріч. 

Паралельно у ЗМІ побутують версії про можливий прихід Сергія Реброва на посаду головного тренера київського "Динамо", де він провів левову частку своєї кар’єри як футболіст.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme