Офіційно: Олександр Петраков завершив роботу з футбольною збірною України

Сплив термін контракту зі збірною і в помічника головного тренера Олександра Шовковського.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Офіційно: Олександр Петраков завершив ро…
Олександр Петраков. Фото: УАФ.

Українська асоціація футболу (УАФ) припинила співпрацю з головним тренером національної збірної України Олександром Петраковим. 1 січня 2023 року у наставника завершився контракт. Про це повідомив сайт УАФ, передає Depo.ua.

У асоціації висловили вдячність Олександру Петракову і його штабу "за високий професіоналізм та незабутні перемоги на посаді головного тренера національної команди".

Також в УАФ нагадали про "унікальні досягнення Олександра Васильовича разом із юнацькими збірними України зі світовим чемпіонством команди U-20".

Зазначимо, 2019 року збірна України U-20 під керівництвом Петракова стала чемпіоном світу. У 1/2 фіналу турніру, що відбувся у Польщі, молоді українці обіграли італійців, а у фіналі здобули вольову перемогу над збірною Південної Кореї – 3:1.

В.о. головного тренера збірної України Петракова призначили 18 серпня 2021 року. 17 листопада 2021 року він став повноправним головним тренером команди.

Під його керівництвом перша команда провела 15 матчів, у яких здобула 6 перемог, 7 разів зіграла унічию і зазнала 2 поразок. Різниця забитих і пропущених м’ячів 23-13.

При цьому 2022 року команда двічі поступилася у вирішальних матчах. У червні у Вельсі українці програли господарям у поєдинку, де синьо-жовті мали більше шансів перемогти, - 0:1. Цей результат вивів саме острів’ян до фінальної частини чемпіонату світу з футболу в Катарі.

У вересні ж того року в Кракові у ключовому матчі групи Ліги націй-2022/2023 збірна України зіграла внічию із Шотландією (0:0) і не зуміла піднятися до дивізіону А. І знов наші грали доволі якісно, але забракло реалізації.

В результаті 2022 рік національна збірна України з футболу завершила на 26-ій позиції в рейтингу ФІФА.

Як раніше повідомляв Depo.ua, наступним головним тренером збірної України може стати Сергій Ребров. Зараз він працює в клубі "Аль-Айн" з Об’єднаних Арабських Еміратів, з яким має контракт до червня 2023 року.

Читайте більше: Готується ґрунт для повернення Сергія Реброва до України

26 березня цього року у Лондоні проти Англії збірна України має зіграти перший матч відбору до Євро-2024. Інші суперники українців у групі – Італія, Північна Македонія і Мальта.

Також термін угоди з УАФ сплив і у асистента головного тренера національної команди Олександра Шовковського. Після 4 років роботи в збірній колишній воротар київського "Динамо" повернувся до рідного клубу і став помічником головного тренера Мірчі Луческу.

Водночас Шовковський написав у фейсбук пост, в якому не виключив, що може продовжити працювати в збірній України як сумісник.

https://uaf.ua/photos/zbirna/%D1%81%D0%B0%D1%88%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84-2-min.jpg

До слова, динамівці, як і донецький "Шахтар" та ще низка українських команд, уже почали підготовку до цьогорічної частини сезону. Донеччани уже проводять тренувальний збір у Туреччині. За тиждень туди ж попрямують і кияни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme