Новий тренер, ім’я якого – інтрига, готуватиме збірну України з футболу до гри з Німеччиною і матчів кваліфікації Євро-2024

Тим часом Мінмолодьспорту дозволило "синьо-жовтим" участь у відборі на чемпіонат Європи попри участь у турнірі білорусів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Новий тренер, ім’я якого – інтрига, готу…
Фото: фейсбук-сторінка А. Павелка.

12 червня, у понеділок, національна чоловіча збірна України з футболу проведе товариський поєдинок зі збірною Німеччини. Для німецької команди цей матч стане 1000-им в історії. Про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу (УАФ), передає Depo.ua.

Благодійна гра відбудеться у Бремені на "Везерштадіоні" й стане першим міжнародним матчем у цьому місті з 2012 року.

Президент УАФ, член виконкому УЄФА Андрій Павелко повідомив, що зібрані під час матчу кошти Німецький футбольний союз планує передати на підтримку українців, які постраждали від російської воєнної агресії.

Також сьогодні Павелко повідомив через фейсбук ще одну новину: "До контрольного поєдинку з Німеччиною та до наступних матчів відбору до Євро-2024 національну збірну України вже готуватиме новий головний тренер, якого буде представлено у домовлений з ним час".

Зазначимо, вже за кілька днів після гри з Німеччиною збірна Україна має зіграти два офіційні подинки у межах відбору на чемпіонат Європи 2024 року: 16 червня у Скоп’є з Північною Македонією і 19 червня у словацькій Трнаві з Мальтою.

Із приводу перспектив нашої команди сьогодні ж оприлюднена ще одна важлива новина. У Фейсбук Андрій Павелко повідомив, що національна команда нашої країни продовжить офіційні виступи у відборі на чемпіонат Європи 2024 року. Міністерство молоді та спорту України надало роз’яснення, яке навів Павелко:

"Враховуючи рішення Виконкому Союзу Європейських футбольних асоціацій (УЄФА) від 27.05.2022 щодо розведення українських та білоруських футбольних команд при жеребкуванні міжнародних змагань під егідою організації, виконуючи пункт 5 вищезазначеного наказу, структурні підрозділи Мінмолодьспорту, до повноваження яких віднесено координацію розвитку футболу в країні, будуть здійснювати моніторинг участі українських команд в міжнародних змаганнях, в яких братимуть участь і білоруські команди.

У разі виявлення фактів можливих випадків очних зустрічей українських та білоруських футбольних команд, для вирішення питань повʼязаних з подальшою участю у змаганнях має бути задіяні вимоги пункту 1 згаданого наказу Мінмолодьспорту".

Президент УАФ також додав, що "немає ніяких перешкод для виступів молодіжної збірної України на Євро-2023".

Нагадаємо, фінальний турнір чемпіонату Європи 2023 року серед молодіжних команд (U-21) триватиме з 21 червня до 8 липня в Румунії і Грузії. Молодіжна збірна України гратиме у групі В з Румунією, Іспанією і Хорватією.

Три кращі команди Євро-2023 (крім Франції і Англії) отримають путівки на Олімпійські ігри 2024 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme