Навіщо Суркіс вигадав темношкірих агентів Кремля

Позиція "Динамо" щодо побиття темношкірих фанатів під час матчу киян з "Челсі" викликає не стільки здивування, скільки сміх

Навіщо Суркіс вигадав темношкірих агенті…

Історія з побиттям чотирьох темношкірих фанатів під час матчу Ліги чемпіонів "Динамо" з "Челсі" може дорого коштувати клубу Суркіса. Покарання у вигляді зняття очок або порожніх трибун - це найкращий варіант. Набагато гірший і малоймовірний - виключення з Ліги чемпіонів. 

У цей непростий для клубу час, коли триває розслідування УЄФА і за лічені дні (27 жовтня УЄФА винесе рішення) необхідно вирішувати питання із захисту честі та гідності, "динамівська" пропаганда почала відбілювати клуб у ЗМІ. 

От тільки виходить це ну зовсім безглуздо і кумедно. 

Портал depo.ua, а також інші ЗМІ розкритикували "Динамо" за постійні конфлікти і бійки на секторах, а також розповіли про саме побиття темношкірих фанатів на "Олімпійському".

"Динамо" пригадували конфлікти під час минулорічних матчів з "Генгамом" та "Евертоном", біганину фаната у футболці зі свастикою по полю після фіналу Кубка України.

На справедливу критику і звинувачення фанів киян клуб відповів настільки "геніально", що журналісти не знали сміятися їм чи плакати. 

Віце-президент "Динамо" Олексій Семененко на повному серйозі розповідав нам про те, що темношкірі фанати - провокатори, які навмисно пішли на матч і сіли біля 21-го сектору "хулс" - "Родичів". Мовляв, чотири афроамериканці із "розами" київського клубу - "рука Кремля", яка хотіла підставити клуб на всю Європу. 

Семененко навіть натякав, що матч з "Порту" хотіли зірвати араби, бо у Сирії Росія воює. 

Дуже схожа позиція у віце-президента ФФУ і голови комітету з етики та чесної гри Ігоря Кочетова. Він взагалі дав дивний коментар. 

"Їх поява в тому секторі, де завжди знаходиться угруповання ультрас "Родичі" вкрай дивне для всіх. Людей даної категорії там не було ніколи. Первинна інформація говорить про те, що ці люди без квитків і що у них в руках були фаєри", - казав Кочетов "Вєстям".

Даної категорії - це як? Темношкірі - це категорія?Або поява темношкірих на матчі Ліги чемпіонів - дивно? Або взагалі існування темношкірих фанатів "Динамо", які можуть купити квитки на 19 сектор - ненормальна практика? А якщо у них не було квитків, то як вони потрапили на стадіон ще й з файерами? Знову запахло "рукою Кремля". Ні, звичайно відкидати версію російської провокації не можна, бо у нашій країні війна, а росіяни постійно влаштовують розхитування ситуації. Але повірити, що темношкірі фани "Динамо", які спровокували ультрас на побиття, працюють на Кремль... На Кремль, Карл.

Тактика "відмазування" зрозуміла. Потрібно перекинути всю вину на темношкірих "провокаторів". От тільки коментарі щодо цього якось не дуже вселяють довіру. Неструктуровані вони якісь. 

Думка, що кожний недолік можна валити на Кремль, а українці - повні ідіоти, які "схавають", є дуже помилковою. 

Коментарі Семененка та Кочетова стали приводом для багатьох дискусій на передових спортивних порталах. Більшість людей не вірять у провокацію. Критикують в основному ультрасів. Особливо ті, хто був на стадіоні і бачив, що окрім темношкірих фанатів отримували на горіхи також люди, які за них заступалися.

Також популярна версія серед шанувальників футболу, що журналісти, які роздмухують проблему з побиття на стадіоні, працюють на "Шахтар". Тут коментарі зайві, бо абсурдність даних тверджень навіть доводити не треба.

Суркіс робить помилку

Вигадуючи версію з російськими провокаторами керівництво "Динамо" робить жахливу помилку. По-перше, ця версія не знайде підтримки серед українців через свою абсурдність у розрізі даної ситуації. Особливо, враховуючи той факт, що хлопці з 21-го сектору вже не перший раз помічені у конфлікатх під час матчів "Динамо" (згадайте "Динамо" - "Генгам").

По-друге, після того, як на "Олімпійському" допускали вибігання фанатів на поле, як то у матчі фіналу Кубка України "Динамо" - "Шахтар", а також постійні штрафи від УЄФА за поведінку вболівальників, у людей закралася думка, що керівництво "Динамо" не робить жодних висновків. І служба безпеки стадіону, стюарди та ін., взагалі не працюють. Тому винними у черговій бійці, навіть якщо це і дійсно була провокація, роблять саме керівників "Динамо".

Що необхідно зробити

Президент "Динамо" Ігор Суркіс мав би визнати проблеми і погану роботу власного клубу і особисто зустрітися з лідерами ультрас та угруповання "Родичі". Не дивлячись на те, що вони спростували власну участь у побитті темношкірих фанатів. Ці хлопці цілком нормальні, не страшні. Більшість із них воюють в АТО за Україну. Вони люблять клуб та нашу державу. Але виховні міри і бесіда з президентом "Динамо" їм не завадить. 

Також Ігор Суркіс мав би посилити роботу охорони на стадіоні, особливо у розрізі недопуску на матч осіб в нетверезому стані. Бо саме нетверезий стан і нахабна поведінка стали причинами, за словами очевидців, побиття темношкірих фанатів. Таким людям не місце на трибунах, але, якщо їх пропускає служба охорони, порушуючи права оточуючих, включається "самосуд".

Крім того, Ігор Суркіс міг би зробити розумний хід. Президент "Динамо" повинен запропонувати представникам ультрас стежити за контролерами, які пропускають людей на трибуни і виявляти нетверезих особистостей. 

Не зробивши висновків керівництво "Динамо" і надалі нагадуватиме динозаврів, а проблема на стадіонах нікуди не дінеться -  лише поглиблюватиметься. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme