Що робити з неонацизмом, або чому "Динамо" мають вигнати з Ліги чемпіонів

Фанати, які побили темношкірих вболівальників, - це наслідок безкарності та потурання з боку влади і керівництва "Динамо"

Що робити з неонацизмом, або чому "Динам…

Фанати "Динамо" - щось особливе. Вони створюють фантастичні модульні шоу, є одними з кращих в Україні за якістю та рівнем підтримки, але з поведінкою не склалося. 

У минулому сезоні УЄФА вже карав киян за прояви неонацизму на трибунах в матчах Ліги Європи проти "Генгама" та "Евертона". Тоді був штраф та порожні кілька секторів. 

Пізніше був фінал Кубка України і вибігання на поле фанатів. Один з них ходив по газону навіть у футболці зі свастикою. Але керівництво "Динамо" не реагувало, не карало фанів, дозволяло їм все.

Що робити з неонацизмом, або чому "Динамо" мають вигнати з Ліги чемпіонів - фото 1

За безкарністю і вседозволеністю слідує розплата. 

Вседозволеність робить жахливу штуку. У головах молодих людей немає гальм, а з'являються вони лише тоді, коли отримують "по зубах" за порушення закону. От тільки порушення ці бувають дуже різними і страждають люди. Ще гірше, коли система дозволяє нехтувати законом і сама ним нехтує.

Не було гальм і у людей, які били на НСК "Олімпійський" темношкірих глядачів. У країні, яка прагне до Європи, б'ють людей за колір шкіри молодики, яких система не навчилася карати по закону?. Чи колір шкіри тут ні до чого? Більше того, в чомусь життя цієї системи, навіть влада, залежить саме від таких радикалів.

Тому ми постійно бачимо потурання особистостям, які відверто не вписуються у цивілізоване життя країни, порушують закон, плюють на нього. І тут мова скоріше не про фанатів. Бо багато з цих хлопців воюють за Україну в АТО. Але далі поговоримо саме про них, точніше, про тих, хто сидить вдома і ходить на футбол, щоб бити людей.

На відео британських журналістів видно, що цим хлопцям не більше 20 років. Завтра комусь з них захочеться побити Вас просто так, бо їм не сподобалося, що ви вважаєте їх дурними за побиття темношкірих людей, або вашу дружину на вулиці. Просто так. А влада скаже, що вона "веде розслідування"

Кого побили

Фанати "Динамо" напали на темношкірих фанів, які також підтримували київський клуб. 

Через що спалахнула бійка

Наші джерела кажуть, що темношкірі фанати прийшли на стадіон п'яними і, дослівно, "кричали "ху..ню". Спочатку їх попередили, а коли ті продовжували себе нахабно вести, отримали по голові.

Що загрожує "Динамо"

Звіт FARE (Football Against Racism in Europe) відразу потрапив на стіл в УЄФА. Розпочалося розслідування.

Враховуючи минулорічні покарання за прояви неонацизму на трибунах у матчах з "Генгамом" та "Евертоном", а також давні звинувачення FARE на адресу фанів "Динамо", наприклад, у 2013 році, киянам може загрожувати максимальне покарання - виключення з Ліги чемпіонів.

Звичайно, враховуючи лоббі в УЄФА у вигляді віце-президента Григорія Суркіса, конфлікт "замнуть". 

Також "Динамо" можуть покарати зняттям очок або кількома матчами в єврокубках без глядачів. 

Скоріше за все останній варіант і стане покаранням. 

Але, можливо, якби "Динамо" вигнали з Ліги чемпіонів Суркісу і Ко, які б втратили призові гроші, нарешті б прийшла у голову думка, що потрібно боротися з "ідіотизмом" на трибунах. 

Висновки

Керівництву "Динамо" потрібно перестати загравати з фанатами, а обмежувати доступ на трибуни тим, хто влаштовує провокації.

Українській владі також слід карати по закону людей, які його порушують. 

Фото: Tribuna.com

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme