Наші тенісисти програли збірній політичних партнерів росії

Тенісна чоловіча збірна України програла матч у кубку Девіса сусідам, які "відморозилися" від моральної підтримки нашої країни у війні з агресором.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Наші тенісисти програли збірній політичн…
Фото: ФТУ

У литовській столиці Вільнюсі на формально домашньому для українців корті відбувся матч Кубка Девіса. Чоловіча збірна України приймала команду Угорщини. Матчева зустріч мала пройти в Україні, але через вторгнення російських окупантів ігри проходили на нейтральних кортах.

Матч завершився з загальним рахунком 1:3.

Другий ігровий день починався доволі оптимістично для наших спортсменів. Українські тенісисти, шанси яких на успіх апріорі розцінювалися фахівцями як невисокі, несподівано виграли парну зустріч: Ілля Білобородько і Владислав Манафов перемогли дует Петер Файт – Фабіан Маросжан 7:6(4), 6:4. Загальний рахунок у матчі став 2:1 на користь угорців. Здавалося, несподівано у поєдинку з’явилася інтрига.

Та все вирішилося у четвертому і, як з'ясувалося, останньому матчі двобою збірних. Білобородько не зміг належно протистояти першій ракетці Угорщини Мартону Фучовичу, який входить до топ-100 світового рейтингу, нав'язавши боротьбу лише у другій партії – 2:6, 5:7.

Запланований п'ятий поєдинок між В’ячеславом Бєлінським і Жомбором Пірошем турнірного значення вже не мав.

Поступившись угорцям, чоловіча збірна України з тенісу втратила шанс зіграти у сезоні-2023 у кваліфікації Світової групи.

До речі, головний тренер збірної України з тенісу Андрій Медведєв на пресконференції зазначив, що українці не відчули моральної підтримки з боку угорців у дні проведення матчу. "Протягом усього цього тижня тільки один представник їхньої команди – це був Мартон Фучович – приходив, щоб висловити підтримку і симпатію нашій команді. Я був по-справжньому здивований, що ніхто більше з їхньої делегації не знайшов хвилинки, щоб просто побажати нам зіграти наступний матч вдома. І звичайно, дивлячись на політичну ситуацію, на дії їхнього уряду, дуже сподіваюся, що ми ще зіграємо з цією командою в нашій країні, в одному з міст, які були зруйновані їхніми партнерами – росією", - сказав Медведєв.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme