Македонський камбек: Збірна України з футболу здобула першу перемогу в офіційній грі з тренером Ребровим

"Синьо-жовті" з великими проблемами здолали Північну Македонію, програючи по ходу гри.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Македонський камбек: Збірна України з фу…
Фото: УАФ.

Майже опівночі з п’ятниці, 16 червня, на суботу на стадіоні "Тоше Проескі" у Скоп’є (Північна Македонія) завершився матч 3 туру відбіркового турніру у групі С чемпіонату Європи з футболу 2024 року. Збірна господарів поля поступилася команді України – 2:3, перемагаючи після першого тайму з рахунком 2:0, інформує Depo.ua.

Збірна України проводила перший офіційний матч на чолі з Сергієм Ребровим (чотири дні тому наші в Бремені зіграли товариську гру з Німеччиною, яка завершилася унічию - 3:3) і відверто провалила перший тайм. Не створивши жодного гольового моменту попри присутність на полі всіх найсильніших на цей момент футболістів, крім травмованого Зінченка, українці пропустили два м'ячі – з пенальті від Барді, який був призначений за гру Матвієнка рукою у власному штрафному, і з гри від Елмаса після красивого дальнього обвідного удару македонця.

Та все на полі змінилося у другому таймі - можливо, новий тренер зумів знайти потрібні слова і достукатися до своїх підопічних. Гості почали діяти значно більш інтенсивно, що дало їм змогу перевернути гру і вирвати перемогу.

Свої перші голи за національну команду забили захисники Забарний і Конопля, третій м’яч на рахунку півзахисника Циганкова. Безпосередню участь у двох останніх голах узяв Мудрик, віддавши ювелірно точні передачі на партнерів. А подачу Забарному з кутового зробив Циганков.

Допомогло українцям і вилучення футболіста суперників Мусліу за дві жовті картки на 73 хв. гри.

Радикально змінити перебіг поєдинку і вирвати перемогу в офіційному матчі, програючи по ходу матчу, українська футбольна збірна змогла вдруге у своїй історії і вперше після жовтня 2000 року. Тоді команду тренував Валерій Лобановський, тривав відбір до чемпіонату світу 2002 року, а обіграна з тим же рахунком, що й сьоголні, на виїзді була Вірменія. Двічі забив Андрій Шевченко, гол на рахунку Андрія Гусіна. До речі Сергій Ребров грав у тому матчі.

 

Голи: Барді, 31, з пенальті (1:0), Елмас, 39 (2:0), Забарний, 62 (2:1), Конопля, 68 (2:2), Циганков, 83 (2:3).

Україна: Трубін, Тимчик (Конопля, 46), Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Судаков, Ярмоленко (Маліновський, 66), Циганков (Зубков, 93), Мудрик (Сидорчук, 91), Довбик (Ванат, 46).

У іншому матчі в групі Англія розгромила аутсайдера – Мальту 4:0 і лідирує з 9 очками після 3 матчів.

Україна з 3 очками після двох ігор посідає 4 місце в турнірній таблиці групи C, італійці й македонці теж мають по 2 гри і набрали по 3 бали, але за рахунок кращої різниці м’ячів посідають відповідно друге і третє місця.

Нагадаємо, у першому турі кваліфікації до Євро-2024 збірна України у Лондоні поступилася Англії – 0:2. 

З найслабшою у нашій групі командою Мальти українська команда гратиме наступний матч відбору 19 червня у словацькому місті Трнава на стадіоні Антона Малатинського (початок — о 19.00 за київським часом).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme