Еліна Світоліна повернула собі титул першої ракетки України

Відразу чотири українки входять до топ-50 рейтингу кращих тенісисток світу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Еліна Світоліна повернула собі титул пер…
Переможці Вімблону-2023 в одиночному розряді Карлос Алькарас і Маркета Вондроушова. Фото: сайт "Великий теніс України".

Оприлюднені оновлені рейтинги тенісистів світу від чоловічої (ATP) і жіночої (WTA) міжнародних тенісних асоціацій. Про це повідомляє Depo.ua за інформацією Суспільного Спорт.

Рейтинги оновлено за підсумками головного турніру світового тенісу останніх тижнів – Вімблдонського у Лондоні. Там, нагадаємо, українка Еліна Світоліна дійшла до півфіналу, на цьому шляху перемігши потужну колись Вінус Вільямс із США і чинну першу ракетку світу польку Ігу Швьонтек.

Завдяки успішному виступу Світоліна злетіла у рейтингу WTA на 49 позицій. Зараз вона посідає 27 місце у світі – найвище серед українок, обійшовши Ангеліну Калініну і повернувши собі статус першої ракетки України, який Еліна втратила у 2022 році внаслідок перерви у виступах через вагітність і народження доньки.

Сходинкою нижче, на 28 місці, розташувалася Ангеліна Калініна – наразі друга ракетка України. Після поразки у другому колі Вімблдону-2023 від Б'янки Андреєску вона опустилася на дві сходинки у світовому рейтингу.

Марта Костюк завершила сольні виступи на Вімблдоні-2023 у третьому колі, де поступилася американці Медісон Кіз. Цей результат дав змогу українці піднятися на одну сходинку у заліку WTA, де вона є 35-ою.

Четверта ракетка України Леся Цуренко припинила боротьбу на Вімблдоні-2023 у 1/8 фіналу. Тенісистка покращила свої позиції у світовому заліку на 14 рядків і обіймає 46 місце рейтингу WTA.

Замикає топ-100 світового заліку українка Катерина Байндл. Вона вибула у першому колі Вімблдону-2023 і тут же опустилася на 15 позицій у рейтингу.

№149 WTA – українська тенісистка Даяна Ястремська (прогрес на 3 позиції), №155 – Дарія Снігур (зниження на 4 пункти), №189 – Катаріна Завацька (мінус 6 позицій).

Перша п’ятірка рейтингу WTA:

  1. Іга Швьонтек (Польща)
  2. Аріна Сабалєнка (білорусь, нейтральний прапор)
  3. Єлена Рибакіна (Казахстан)
  4. Джессіка Пеґула (США)
  5. Каролін Гарсія (Франція).

Переможниця Вімблдону-2023 серед жінок Маркета Вондроушова із Чехії (саме вона у півфіналі турніру перемогла Еліну Світоліну) піднялася на 32 рядки і замикає першу десятку світового рейтингу.

У парному рейтингу WTA чемпіонка Вімблдону у змаганнях змішаних пар Людмила Кіченок посідає 16 місце (-1 позиція), Марта Костюк розташовується на 30-й сходинці (-2), Надія Кіченок опустилася на 63-тє місце (-8).

У чоловіків успіхи українців значно скромніші.

Новим лідером національного рейтингу став Віталій Сачко, який після оновлення світового рейтингу ATP піднявся на три позиції і посідає 187 місце.

Єдиним українським тенісистом, що міг зіграти на Вімблдоні-2023, був Олексій Крутих. Та він програв у першому раунді кваліфікації, опустився на 17 позицій у світі і втратив статус ракетки №1 України. В оновленому переліку ATP Крутих обіймає 199 місце.

Колишня перша ракетка України Ілля Марченко піднявся у рейтингу ATP на 18 рядків і посідає 320 місце.

Чільна десятка світового рейтингу чоловіків залишилася без змін після завершення змагань у Лондоні. На перше місце в рейтингу міг вийти серб Новак Джокович, однак поступився у фіналі Вімблдону 20-річному іспанцю Карлосу Алькарасу, який залишився першою ракеткою світу.

Рейтинг ATP, перші п’ять місць:

  1. Карлос Алькарас (Іспанія)
  2. Новак Джокович (Сербія)
  3. Даніїл Медвєдєв (росія, нейтральний прапор)
  4. Каспер Рууд (Норвегія)
  5. Стефанос Циципас (Греція).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme