Криваві бої фанатів у Греції: один убитий, десятки поранених

Гра Ліги чемпіонів АЕК – Динамо Загреб перенесена на невизначений час.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Криваві бої фанатів у Греції: один убити…

Перший матч 3-го попереднього раунду Ліги чемпіонів УЄФА між грецьким АЕКом з Афін і Динамо із Загреба (Хорватія) не відбудеться сьогодні ввечері, 8 серпня, як попередньо планувалося, передає Depo.ua з посиланням на Sport.ua.

Учора ввечері, напередодні матчу, який мав пройти в Афінах, між собою побилися фанати обох клубів.

За повідомленнями грецьких медіа, півтори чи дві сотні хорватських ультрас ішли вулицями Афін у напрямку стадіону господарів у передмісті грецької столиці. Зав’язалася бійка з фанатами АЕК, унаслідок якої в лікарні від ножових поранень помер 29-річний вболівальник АЕКа, ще 8 осіб дістали поранення різної тяжкості.

Відео бійки

АЕК опублікував у соцмережі фото загиблого вболівальника з текстом: "Михайле, АЕК тебе ніколи не забуде. Вбивці і причетні мають бути покарані".

Поліція провела арешти понад 100 фанатів, переважно – хорватських.

Після цих подій УЄФА перенесла матч АЕК – Динамо Загреб на невизначений термін. Швидше за все, гра відбудеться до кінця серпня без присутності вболівальників обох команд.

ЗМІ повідомляють, що фанати Динамо Загреб приїхали до Греції автомобілями, зробивши це всупереч забороні УЄФА на відвідування гостями цього матчу через ризик насилля. При цьому хорвати подолали півтори тисячі кілометрів.

Зазначимо, ворожнеча між хорватськими і грецькими ультрас давня і має ідеологічний ґрунт: активні групи фанів Динамо Загреб сповідують виразно праву ідеологію, тоді як греки-фанати АЕК є прихильниками лівих і ультралівих політичних течій.

Клуб Динамо Загреб засудив події в Афінах, висловив співчуття родині загиблого фаната і закликав власних уболівальників не приїжджати до Греції.

Також нагадаємо, Динамо Київ у грецьких Салоніках цього четверга, 10 серпня проведе перший матч третього раунду кваліфікації Ліги конференцій проти місцевого Аріса. Початок – о 21:15 за київським часом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme