Колишня футбольна зірка України завершує кар’єру: яка причина і чим займеться

Останнім клубом Євгена Коноплянки стала румунська команда

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Колишня футбольна зірка України завершує…
Євген Коноплянка. Фото: instagram.com/konoplyanka.official.

Знаний ексфутболіст національної збірної України 34-річний Євген Коноплянка близький до завершення кар’єри. Далі півзахисник планує стати футбольним агентом, передає Depo.ua за повідомленням sport24.ua.

На початку січня цього року Євген Коноплянка покинув румунський клуб ЧФР Клуж за згодою сторін. Туди українець перейшов улітку 2023-го, мав контракт до 30 червня 2025 року. Проте нинішнього сезону колишній гравець збірної лише чотири рази виходив на поле, провів у грі 54 хвилини і не відзначився результативними діями. Востаннє грав у офіційному матчі ще 6 листопада 2023-го.

Сам Коноплянка звинуватив керівництво клубу у заборгованості перед ним по зарплатні, а гру під керівництвом італійського тренера Клужа Андреа Мандорліні назвав "бий-біжи".

У Коноплянки, за повідомленнями ЗМІ, були варіанти продовження кар’єри у низці країн, але через застарілі травми він може обрати опцію завершення виступів на полі.

Портал transfermarkt.de оцінює ринкову ціну 34-річного півзахисника у 500 тисяч євро.

Після завершення кар’єри гравця Євген Коноплянка планує разом з іншим футболістом, теж ексгравцем національної збірної форвардом Романом Зозулею, який наразі виступає в Іспанії, створити агентську компанію та займатися працевлаштуванням українських футболістів у Європі.

Нагадаємо, за час своєї кар’єри Євген Коноплянка виступав за клуби "Дніпро", "Севілья" (Іспанія), "Шальке" (Німеччина), донецький "Шахтар" і польську "Краковію". Саме з польського клубу він переїхав до Румунії.

У національній збірній України Коноплянка дебютував 25 травня 2010 року. Провів 87 матчів, у яких забив 21 гол.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme