Коли допінговий слід приведе США у кабінет Путіна

У США серйозно взялися за російський спорт і не збираються здавати позиції

Коли допінговий слід приведе США у кабін…

Допінгові скандали з російськими спортсменами почалися ще у 2014 році після фільму німецького каналу ARD. З тих пір вони набирають обертів. 

Допінгово-корупційні баталії у Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій, де тривалий час головував пропутінський Ламін Діак, а також московській антидопінговій лабораторії загрожують російським атлетам відстороненням від Олімпіади-2016.

Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) за 11 місяців розслідування довело, що у російській легкій атлетиці процвітає культура вживання допінгу, яка підтримується державою. Спортсменам вже заборонили брати участь у міжнародних змаганнях. 

Але в США на цьому не зупиняються. НОК цієї країни надіслав Міжнародному олімпійському комітету та ВАДА звернення членів олімпійської збірної США, які вимагають провести розслідування не тільки у легкій атлетиці, а торкнутися всього російського спорту. 

Це черговий продуманий крок Заходу, який у Росії вже назвали політичною грою. 

Тепер давайте знайдемо логіку у діях США. Припустимо, що допінг стабільно вживається у спорті. ВАДА з цим бореться, контролює, щоб вживання не переходило межу. Хтось вживає більше, хтось - менше. Країни вигадують нові технології, щоб обдурити допінг-проби. Але про те, що без допінгу у сучасному спорті рекорди не ставляться, знають всі. В потрібний момент, можна використати політичний вплив, щоб стимулювати ВАДА ретельніше взятися за тих чи інших порушників. Повторюся, це лише припущення.

Російські спортсмени після початку війни на Донбасі регулярно попадалися на допінгу. Причому, не прості спортсмени. Взяти хоча б чемпіона світу з важкої атлетики Ловчєва. Про відсторонення легкоатлетів від змагань ми вже говорили вище.

Загалом ці кроки проти Росії є не просто справедливими, оскільки країна, де ФСБ контролює роботу антидопінгової лабораторії, підтасовуючи проби в тому числі російських спортсменів, повинна нести покарання. Такі дії Заходу є елементом великої гри у глобальній геополітичній кризі. І вони дуже вписуються в останні події з показом телеканалом "BBC" документального фільму "Таємні багатства Путіна", в якому розповідаються про мільярди президента Росії, які він ховає по всьому світу, а також справу Литвиненка, яка підірвала ЗМІ через те, що за вбивством стоїть Путін.

Головна мета - знищити імідж чесного і непереможного вождя в головах самих росіян. 

Якщо вони побачать, що Путін всюди "налажав", то у 2018 році буде шанс змінити владу на Росії. На Путіна чекає ще один дуже серйозний удар - розслідування ФБР та швейцарської прокуратури стосовно футбольного мундіалю-2018. Після виборів президента ФІФА 26-го лютого результати мають оприлюднити. І там також повинен бути російський корупційний слід з отриманням права на проведення ЧС-2018. 

Спорт, популярність якого в країні Путіна дуже велика, грає не останню роль в іміджі вождя. Але допінговий слід може привести розслідування, ініційоване США, у кабінет не до міністра спорту Мутка, а саме до Володимира Володимировича. А якщо в спорті процвітає корупція, а народні мільярди доларів лежать на західних рахунках, тоді точно потрібно щось змінювати - владу.

Хоча, мабуть, ми занадто високої думки про російське суспільство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme