Каратистів із держави-агресорки пустили на чемпіонат світу за чотири дні до початку змагань

Українська збірна все ж візьме участь у ЧС, адже росіяни й білоруси будуть представлені на ЧС як "нейтральні спортсмени".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Каратистів із держави-агресорки пустили…
Одна з лідерок збірної України з карате Анжеліка Терлюга. Фото: Федерація карате України.

Світова федерація карате (WKF) допустила до участі в чемпіонаті світу 2023 року представників росії і білорусі як так званих "нейтральних спортсменів" (без права використання на турнірі державних символів своїх країн). Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Рішення про допуск росіян і білорусів ухвалене WKF лише за чотири дні до старту турніру. Вирішено, що на світовій першості виступлять 12 росіян і вісім білорусів.

Чемпіонат світу 2023 року почнеться у вівторок, 24 жовтня, в Будапешті (Угорщина).

На цих змаганнях виступатиме і збірна України. Нашу країну представлять у столиці Угорщини 22 спортсмени і спортсменки у 15 вагових категоріях.

До складу збірної України увійшли всі її лідери. Проте у ваговій категорії до 75 кг Станіслава Горуну в особистому турнірі замінить 22-річний Андрій Заплітний. Львівський каратист Горуна, який виступав в особистому турнірі на чемпіонатах світу з 2012 року, а 2014-го став першим каратистом в історії України, що виборов медаль ЧС, цього разу виступить лише у командному турнірі. За його словами, щоб дати дорогу молодим.

Раніше президент Української федерації карате Іван Дутчак у коментарі Суспільному Спорт заявляв, що Україна оскаржуватиме можливий допуск росіян і білорусів до ЧС-2023, проте бойкотувати турнір не має наміру.

Зауважимо, існує можливість зустрічі українських каратистів і каратисток із "замаскованими" білим нейтральним прапором представниками держав-агресорок.

Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року Світова федерація карате відсторонила каратистів з росії і білорусі від участі в змаганнях під своєю егідою.

Натомість у березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет рекомендував допустити російських і білоруських спортсменів з різних видів спорту до змагань у нейтральному статусі.

На попередньому чемпіонаті світу з карате, 2021 року в Дубаї (ОАЕ), збірна України виборола три медалі (срібна дісталася Аніті Серьогіній, бронзові – Галині Мельник і Катерині Кривій).

Це був найбільш результативний світовий чемпіонат для нашої команди.  Золотих медалей на СЧ з карате Україна ще не здобувала.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme