І жіноча, і чоловіча збірні України з волейболу не потрапили на головний світовий турнір

Обидві "синьо-жовті" команди зупинилися в кроці від перемоги у Кубку претендентів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
І жіноча, і чоловіча збірні України з во…
Фото: Федерація волейболу України.

Чоловіча збірна України з волейболу стала бронзовим призером Кубка претендентів-2023, який завершився у столиці Катару Досі. У матчі за третє місце українці обіграли команду Чилі, інформує Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Гра, що відбулася 30 липня, завершилася з рахунком 3:0 (25:21, 25:19, 25:18) на користь команди тренера Угіса Крастіньша.

Днем раніше ж настрій у вболівальників з України був суттєво гірший: 29 липня увечері у півфіналі Кубку претендентів збірна нашої держави поступилася команді Туреччини. У напруженій боротьбі перемогу на тайбрейку здобули турки – 3:2 (18:25, 25:23, 25:17, 19:25, 15:13).

Програш у цій зустрічі позбавив Україну шансів потрапити до Ліги націй – найбільш престижного комерційного турніру найсильніших волейбольних команд світу.

Поразка від турків болюча ще й тим, що цій збірній українці поступаються у вирішальних матчах утретє за три останні роки. Кількома тижнями раніше "синьо-жовті" програли "червоним" у фіналі Золотої Євроліги-2023, а двома роками раніше був ще один програний нашими фінал Євроліги.

Матч за третє місце був для українців лише питанням престижу.

А до Ліги націй вийшли турки, які у фіналі Кубка претендентів перемогли господарів турніру – Катар з рахунком 3:2.

Не порадувала вітчизняних любителів спорту і жіноча волейбольна збірна України. На Кубку претенденток, проведеному у французькому місті Лаваль, наші спортсменки у півфіналі поступилися господаркам – 0:3 (10:25, 20:25, 22:25).

Спроби українок нав’язати француженкам боротьбу у другому і третьому сетах були неуспішними.

У "втішному фіналі" за третє місце команда тренера Івана Пєткова зустрічалася із Колумбією і програла – 1:3 (23:25, 25:12, 24:26, 22:25).

Перемогу ж у Кубку претенденток здобула Франція, яка й виступить у Лізі націй 2024 року.

Тож перший в історії виступ чоловічої і жіночої збірних України з волейболу в Кубку претендентів не приніс підвищення у класі. Наступного сезону обидві наші команди повернуться до виступів у Золотій Євролізі і, сподіватимемося, знов спробують пробитися у Кубок претендентів та через перемогу в ньому потрапити до Ліги націй.

А вже за кілька тижнів на обидві збірні України чекають чемпіонат Європи з волейболу (серпень-вересень) і кваліфікаційний відбір на паризьку Олімпіаду-2024 (вересень-жовтень).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme