Хаттбол, перегони на карах, Zoneball: Який спорт обожнюють у Галактиці "Star Wars"

Спортивні змагання проходять у різних куточках Галактики. Деякі з них є смертельно небезпечними. Який саме спорт люблять у "Star Wars" - в нашому матеріалі

Хаттбол, перегони на карах, Zoneball: Як…

До прем'єри "Star Wars" Пробудження сили" в Україні залишилося два дні. Фанати вже точно передивилися всі частини саги, щоб підійти до чергового творіння з великою відповідаьністю. 

Всесвіт "Star Wars" не обмежується фільмами. В мережі створена навіть окрема енциклопедія, де описані всі куточки Галактики, а також раси, звичаї, планети, міста, одяг, їжа та багато чого іншого, що стосується життя у всесвіті "Зоряних воєн". Це як паралельна реальність. Енциклопедія "Вукіпедія" написана понад 25-а мовами і налічує лише в ангійській версії майже 102 тис. статей. 

Окреме місце в ній посідає спорт у Галактиці, без якого мешканці "Star Wars" не можуть уявити свого життя.

Перегони на карах

Хаттбол, перегони на карах, Zoneball: Який спорт обожнюють у світі "Star Wars" - фото 1

Найвідоміші з них - "Бунта Ів Класік". Проходять вони на планеті Татуїн. Ви точно бачили їх у першій частині "Star Wars", коли Енакін Скайуокер переміг Себулбу.

Перегони відбуваються щороку на арені "Мос-Еспа". Перегони смертельно небезпечні, але ніколи не збирали менше, ніж 15-учасників. Для багатьох гонщиків - це звичайна розвага. Але для деяких, як, наприклад, для Скайуокера, вони стали шансом звільнитися з рабства.

Гонщики беруть участь в перегонах на спеціальних подах - транспортний засіб, без коліс, який літає кілька метрів над поверхнею землі і розвиває швидкість 200 миль в секунду.

Хаттбол, перегони на карах, Zoneball: Який спорт обожнюють у світі "Star Wars" - фото 1

"Найбільш відомий заїзд "Бунта Ів Класік" відбувся в 32 ДБЯ (літочислення в Галактиці), коли Енакін Скайуокер, юний раб тойдаріанца Уотта, за допомогою лицаря-джедая Квай-Гон Джина на поді власної конструкції вийшов на старт проти місцевого чемпіона Себульби і ще 16-ти гонщиків, і у важкій боротьбі здобув перемогу, ніж потряс численну публіку на чолі з самим Джаббою Хаттом", - пише Вукіпедія.

Меморіальні перегони пам'яті Феббоса - перегони на планеті Маластар. Вони були частиною циклу "Вінта Харвест Класик". Гонка була названа на честь творця першого гоночного боліда, Фебоса.

Крім перегонів на карах у Галактиці популярними є змагання на свупах - засіб пересування, що являє собою невеликий літальний апарат з потужними реактивними двигунами, здатний розвинути швидкість до 500 км/год.

Гонки на свупах були надзвичайно популярні в Галактиці за 4000 років до битви при Явина. Переможці професійних змагань непогано заробляють, незважаючи на те, що значна частина призових відходить спонсорам. На планеті Таріс розташовується основна траса гонок на свупах, проте часто результат пробігу залежить від місцевих банд, залякуючих пілотів. Також є траси на Татуїні і Манаані.

Гонки проводяться на прямій трасі, по якій розкидані перешкоди. Небезпеку становлять не тільки вони, але й перевантаження при невдалих маневрах. Всього в змаганні 3 раунди. Гонщики проходять трасу по черзі, намагаючись побити час суперника. Пілоти з найменшим часом проходять у наступне коло. Перемагає гонщик, що проходить фінальну трасу з найменшим часом.

Smashball

Вид спорту, де гравці повинні бігти або пасувати м'яч по полю, щоб занести його до кінцевої зони і повести в рахунку. Команда з найбільшою кількістю очок буде виграє гру.

Контактний спорт і кожна команда мала сім гравців на полі відразу. 

Дуже схожа гра на наше регбі.

Хаттбол

Смертельно небезпечний вид спорту, який заволодів умами і серцями жителів місяця контрабандистів Нар Шаддай.

Хаттбол зводить на арені лицем до лиця найсильніших воїнів в Галактиці, ставлячи на кін їх славу і успіх.

У Хаттболі дві команди зустрічаються в смертельних кордонах Ями.

Команди борються за контроль над м'ячами, які з'являтимуться в центрі арени. Команда, що заволоділа м'ячем, має бігти з ним, передаючи його або використовуючи будь-які засоби, щоб дістатися до залікової лінії іншої команди. При цьому необхідно постійно битися з супротивниками і уникати вогненних кислотних і антигравітаційних пасток, розташованих по всій арені. Наприкінці перемагає та команда, якій вдалося набрати більше очок (м'ячів доставлених за лінію супротивника).

М'яч у Хаттболі був дуже важким. Його ядро ​​було виготовлено з вибухових речовин, а оболонка була виготовлена ​​з урану. Сам м'яч був захищений енергетичним щитом.

Grav Ball, також відомий як Zoneball

Популярна гра у Галактиці. Вимагає двох суддів, а в командах грає по чотири людини, які оснащені спеціальними чоботами, щоб підстрибувати в тривимірному полі. Гравці можуть використовувати всі стіни (і навіть інших гравців), щоб запустити себе вгору і закинути м'яч у спеціальний отвір команди суперника.

Хаттбол, перегони на карах, Zoneball: Який спорт обожнюють у світі "Star Wars" - фото 2

Shockboxing

Популярний у букмекерів жорстокий вид спорту.

Бійці носять спеціальні рукавички, які можуть відправляти різні ступені електричних зарядів з кожним ударом, що наноситься супротивнику. Бій ділиться на десять фаз рівних по дві з половиною хвилин. Кожна з фаз розділені перервами в одну хвилину.

Хаттбол, перегони на карах, Zoneball: Який спорт обожнюють у світі "Star Wars" - фото 3

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme