Голкіпер донецького "Шахтаря" переходить до складу чемпіонів Португалії

Про трансфер Трубіна – черговий гучний перехід українського футболіста цього міжсезоння – оголосять сьогодні.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Голкіпер донецького "Шахтаря" переходить…
Анатолій Трубін (ліворуч). Фото: AFP.

Провідний воротар футбольного клубу "Шахтар" (Донецьк) і національної збірної України Анатолій Трубін, 22 роки, близький до підписання контракту з клубом "Бенфіка" (Лісабон). Про це повідомила португальська спортивна газета O Jogo, передає Depo.ua.

За даними видання, Трубін перебуває в Лісабоні з понеділка, 7 серпня, - і все готово, щоб офіційно оголосити про підсилення "Бенфіки". Воротар уже пройшов медичний огляд у столиці Португалії.

Нагадаємо, минулого сезону "Бенфіка" стала чемпіоном Португалії.

Український голкіпер підпише з "червоними" (так називають згаданий клуб за кольором його основної форми) контракт на п'ять сезонів, до 2028 року.

Основним голкіпером команди при цьому залишиться грек Влаходімос, зазначає O Jogo. Трубіну ж належить пройти період адаптації з ймовірністю виступів за нову команду в національному кубку.

За інформацією італійського футбольного інсайдера і журналіста Фабриціо Романо, португальський клуб заплатить "Шахтарю" за воротаря 10 млн євро плюс 1 млн євро бонусів. "Гірники" також отримають 40% від наступного продажу Трубіна.

У складі донеччан Трубін провів 94 матчі (з них 39 – без пропущених м’ячів), у яких пропустив 94 голи. "На олівець" європейських селекціонерів він потрапив після низки успішних виступів за донеччан у Лізі Чемпіонів минулого сезону і за збірну України.

Також зазначимо, що протягом останніх тижнів ще кілька відомих українських футболістів змінили клуби.

Нападник "Дніпра-1" 26-річний Артем Довбик став гравцем іспанського клубу "Жирона", де гратиме разом з іншим українцем, Віктором Циганковим. Контракт Довбика розрахований на 5 років, футболіст обійшовся іспанцям у 6 млн євро на користь дніпрян та 1,75 млн євро і 30 відсотків від наступного продажу Довбика – данському "Мідтьюлланду", у якому виступав форвард перед "Дніпром-1".

36-річний захисник Дмитро Чигринський повернувся з Греції в "Шахтар", у якому футболіст провів ключовий етап своєї кар’єри і звідки 2015 року перейшов до іспанської "Барселони". Вихованець гірників підписав контракт до кінця сезону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme