Гімнастика проти виселення: Школа Дерюгіних вийшла на протестне тренування

1 червня,  у Міжнародний день захисту дітей, на площі перед Міжнародним центром культури і мистецтв пройшла акція на підтримку Дитячо-юнацької спортивної школи Дерюгіних

Гімнастика проти виселення: Школа Дерюгі…
Фото: Олександр Хоменко / depo.ua


Під час акції гімнастки, вихованки школи та їхні тренерки провели тренування просто неба, нагадавши про те, що школу виселяють із центру. На події був кореспондент Depo.ua.

Жовтневий палац, де з 1957 року були розташовані головний офіс та спортивний зал ДЮСШ, з березня зачинив двері перед гімнастками.  Школа Дерюгіних, яка виховала не одну олімпійську чемпіонку з гімнастики, залишилася без основної бази для тренувань. 

Акція протесту має дві мети – укладення довгострокового договору оренди між Федерацією профспілок України та ДЮСШ Дерюгіних, а також термінову локалізацію аварійно-небезпечної ділянки у будівлі.

Нагадаємо, напередодні засновниця школи, Герой України Альбіна Дерюгина звернулася до Федерації профспілок України, мера Києва Виталія Кличка та Президента України Владимира Зеленського із проханням врятувати вітчизняну художню гімнастику

"Для нас Жовтневий палац - це більше, ніж просто місце для тренувань. Це символ художньої гімнастики України. Це тисячі історій юних спортсменок. Це місце, де запалюються спортивні зірки. І місце, якому головна наша зірка - Альбіна Миколаївна Дерюгіна - віддала 63 роки свого життя", - йшлося в заяві адміністрації.

Фото: Олександр Хоменко / depo.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme