Футбольна молодь пише історію: Збірна України стала учасницею Олімпіади-2024

Перемога над фаворитами Євро вивела українських футболістів у півфінал чемпіонату Європи U21.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Футбольна молодь пише історію: Збірна Ук…
Радість перемоги. Фото: сайт УАФ.

Пізнього недільного вечора 2 липня збірна України з футболу (гравці не старші 21 року) подарувала справжнє свято вітчизняним шанувальникам футболу. У матчі чвертьфіналу чемпіонату Європи-2023 в румунському місті Клуж-Напока підопічні Руслана Ротаня здобули вольову перемогу над командою Франції - 3:1, повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Української асоціації футболу (УАФ).

Ця перемога не лише вивела "синьо-жовтих" у півфінал чемпіонату, але й принесла Україні першу у нашій новітній історії путівку на футбольний турнір Олімпійських ігор. Нагадаємо, наступна літня Олімпіада відбудеться 2024 року в Парижі.

Вперше у складі нашої команди на цьому чемпіонаті на поле вийшов молодий футболіст національної збірної України, гравець лондонського "Челсі" Михайло Мудрик, який щойно відновився після пошкодження м’яза.

Гра почалася доволі нервово. Наші хлопці забили першими, але гол не було зараховано через офсайд. А невдовзі, на 19-й хвилині, раділи французи: Раян Шеркі після швидкої комбінації завдав точного удару у ворота, які протягом гри упевнено захищав Анатолій Трубін.

Більшу частину першого тайму Франція домінувала на полі, швидко комбінувала, створювала загрози суперникові. Проте почав реалізовуватися не найбільш очевидний сценарій матчу: ще до перерви Україна не тільки зрівняла рахунок, а й вийшла вперед. Спершу португальський суддя призначив пенальті за фол на Мудрику. Штраф спокійно реалізував колишній одноклубник Михайла по донецькому "Шахтарю" Георгій Судаков. А вже перед перервою той же Мудрик точним пасом на хід вивів Судакова сам на сам із воротарем французів. Георгій виконав свою частину роботи на "відмінно".

Цікаво, що дуже схожий пас – і теж гольовий, на Віктора Циганкова, – Мудрик віддав у червневому матчі національної збірної України проти Північної Македонії.

Після перерви знов забила Франція, але арбітр скасував гол через офсайд у нападника триколірних. Зрештою наприкінці гри Україна, яка другий тайм провела в контратаках, провела вирішальний м’яч: відзначився Артем Бондаренко після гарної передачі Назаренка.

Євро-2023 (U21). Фінальний турнір

1/4 фіналу

Франція (U21) — Україна (U21) — 1:3 (1:2)

Голи: Шеркі (19) — Судаков (32, з пенальті, 44), Бондаренко (86).

Франція (U21): Шевальє, Калюлю, Сімакан (Жандре, 72), Люкеба, Нкунку, Ле Фе, Какере (к), Тюрам (Адлі, 72), Баркола, Гуїрі (Ваї, 72), Шеркі (Калімуєндо, 80).

Тренер: Сільвен Ріполь.

Україна (U21): Трубін, Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко, Бражко, Бондаренко (к) (Желізко, 88), Кащук (Назаренко, 59), Судаков, Мудрик (Брагару, 78), Криськів (Сікан, 59).

Запасні: Нещерет, Фесюн, Сирота, В’юнник, Салюк, Лях, Очеретько.

Тренер: Руслан Ротань.

Арбітр: Жоау Пінейро (Португалія).

Попередження: Тюрам (58), Нкунку (67) — Криськів (51), Вівчаренко (56), Сікан (62).

2 липня. Клуж-Напока. "Клуж-Арена".

 

Наступний матч на чемпіонаті Європи U21 Україна проведе проти добре нам знайомої збірної Іспанії. Саме з іспанцями наші хлопці тиждень тому зустрічалися на груповому етапі цього Євро і зіграли унічию – 2:2.

Півфінал молодіжного Євро-2023 з футболу Україна — Іспанія відбудеться в середу, 5 липня, у Бухаресті. Початок — о 22:00.

Переглянути гру можна на телеканалах Суспільного.

Інші поєдинки чвертьфінального раунду Євро-2023 U21 завершилися так:

Грузія — Ізраїль — 0:0, по пенальті 3:4

Іспанія — Швейцарія — 2:1, у додатковий час.

Англія — Португалія — 1:0

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme