Федерація гімнастики України не братиме участь у конгресі Міжнародної федерації: названо причину

З міркувань гігієни українці відмовилися перебувати в одному приміщенні з росіянами й білорусами.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Федерація гімнастики України не братиме…
Фото: сайт Федерації гімнастики України.

Українська федерація гімнастики ухвалила рішення не брати участі у цьогорічному Конгресі Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ), який має відбутися 11-12 листопада у Стамбулі. Причина – допуск ФІЖ до участі в цьому заході представників росії і білорусі, які ведуть агресивну нищівну війну проти України та українського народу, повідомляє сайт української федерації.

Відповідне рішення офіційно надіслане до Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ) і національних федерацій – її членів, передає Depo.ua.

Понад те, як заявили в Українській федерації гімнастики, місце проведення конгресу ФІЖ перенесла з Норвегії до Туреччини саме для того, щоб представники держав-агресорів змогли бути на ньому присутніми. Адже Норвезька федерація гімнастики, яка початково мала приймати конгрес, відмовилася від проведення події в Норвегії відповідно до рекомендацій Норвезького олімпійського комітету, Конфедерації спорту і Міністерства культури і рівності цієї країни не запрошувати на спортивні події делегатів з росії та білорусі. З цієї ж причини представників Норвегії не буде на Конгресі в Туреччині.

Логічно, що й Українська федерація гімнастики вважає за неприйнятне брати участь у заході разом з представниками країни, яка своїми агресивними і насильницькими діями порушує усі норми міжнародного права, права людини, Статут ООН, Олімпійську хартію, Статут та Кодекс етики ФІЖ та ін., а також країни, яка є поплічником агресора.

Від участі у спортивних подіях Міжнародної федерації гімнастики необхідно відсторонити не лише спортсменів росії й білорусі, а й будь-яких інших посадових осіб з росії та білорусі, які представляють ці країни у ФІЖ або займають офіційні посади у ФІЖ як "нейтральні" особи, вважають в українській федерації.

Також Українська федерація гімнастики висловила вдячність Норвезькій федерації з цього виду спорту за принципову позицію останньої.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme