Єврокубки повертаються: Сьогодні дві українські команди поміряються силами з французами і кіпріотами

"Шахтар" і "Дніпро-1" змагатимуться у Лізі Європи і Лізі Конференцій.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Єврокубки повертаються: Сьогодні дві укр…
Фото: ФК "Шахтар" (Донецьк).

Сьогодні, 16 лютого, донецький "Шахтар" на номінально домашньому полі, стадіоні Війська Польського у Варшаві, зіграє свій перший 2023 року офіційний матч. У плей-оф Ліги Європи українська команда зустрінеться з французьким "Ренном".

Нагадаємо, до плей-оф другого за рангом європейського клубного турніру, Ліги Європи, "помаранчево-чорні" потрапили після того, як вибули із сильної групи Ліги чемпіонів, де посіли третє місце.

Французи ж восени виступали у груповому раунді Ліги Європи, де стали другими, не програвши жодного поєдинку. Зокрема, двічі перемогли київське "Динамо".

До сьогоднішньої гри "Шахтар" протягом місяця готувався у Туреччині, проводячи тренувальні матчі, – перемога, поразка і три нічиї. Тиждень тому, 9 лютого, "гірники" повернулися до Варшави, де команда проводить свої домашні поєдинки.

Головна втрата донеччан – перехід до лондонського "Челсі" їхньої молодої зірки, лівого півзахисника Мудрика. Відтак інтрига матчу ще й у тому, чи зуміє наставник українців Ігор Йовічевіч знайти рівноцінну заміну "пробоїні в борту" своєї команди.

Також покинув колектив захисник Кривцов.

У міжсезоння донеччани не лише втрачали гравців. У полтавської "Ворскли" "Шахтар" придбав воротаря Різника. Повернувся до команди після виступів на росії і в Туреччині захисник Ракицький. Прийшли захисник збірної Грузії Гочолейшвілі і нападник молодіжної збірної Венесуели Келсі.

Якщо для "Шахтаря" сезон тільки починається, то французи цього року вже зіграли 9 офіційних поєдинків. У середині січня команда сенсаційно обіграла національного лідера ПСЖ – 1:0, але після цього поступилася у 4 з 5 матчів національного чемпіонату і кубка Франції. В чемпіонаті "Ренн" наразі іде шостим. Узимку головний форвард команди, ганець Сулеман, за 25 млн євро перейшов до англійського "Саутгемптона".

Початок матчу "Шахтар" "Ренн" о 19.45 за київським часом. Пряму трансляцію в Україні легально можна переглянути на медіасервісі Megogo і платформі Воля.

Також сьогодні, 16 лютого, у першому матчі 1/16 фіналу Ліги конференцій УЄФА зіграють СК "Дніпро-1" і кіпрський АЕК.

Підопічні Олександра Кучера, як і донеччани, дебютують цим матчем у 2023 році. На тренувальних зборах дніпряни здобули 5 перемог, 2 матчі звели до нічиєї і в одному зазнали поразки.

Українці мають доволі сильного суперника: АЕК лідирує в національному чемпіонаті, востаннє програвав 22 жовтня 2022 року. Безпрограшна серія опонента "Дніпра-1" у чемпіонаті складає 15 матчів, з яких лише 2 нічиї.

Додаткову мотивацію футболістам з Дніпра повинен створити результат попередньої зустрічі цих команд. 2022 року АЕК вибив українців із кваліфікації Ліги Європи, двічі здолавши "Дніпро-1" - 2:1 і 3:0.

Також зазначимо, що серед суперників АЕК у групі Ліги Європи-2022/23 було київське "Динамо". Перший матч виграли кіпріоти (1:0), а у другій зустрічі зафіксовано результативну нічию 3:3.

Поєдинок відбудеться на стадіоні "АЕК Арена" в Ларнаці й почнеться о 22:00 за Києвом. Легальна пряма трансляція в Україні – на медіасервісі Megogo і платформі Воля.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme