Еліна Світоліна обіграла лідерку світового тенісу Швьонтек і вийшла до півфіналу Вімблдону

За вихід у фінал Еліна боротиметься із чешкою Вондроушовою.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Еліна Світоліна обіграла лідерку світово…
Еліна Світоліна

Сьогодні українська тенісистка Еліна Світоліна здобула перемогу у матчі чвертьфіналу Вімблдонського тенісного турніру, який триває на трав’яних кортах Лондона. Українка перемогла першу за рейтингом WTA тенісистку світу польку Ігу Швьонтек і вийшла у півфінал змагань, передає Depo.ua з посиланням на інформацію сайту "Великий теніс України".

У першому сеті українка переграла суперницю – 7:5. У другій партії Світоліна поступилася у тайбрейку, однак у третьому сеті взяла партію з рахунком 6:2 і перемогла у матчі. Загальний підсумок – 7-5, 6-7(5), 6-2 або 2:1 на користь українки.

Це друга зустріч двох спортсменок на кортах і перша перемога українки. 2021 року Світоліна програла польці у чвертьфіналі турніру у Римі, де Іга у підсумку стала чемпіонкою.

Усьоме в своїй кар'єрі і вперше за п’ять років Еліна Світоліна перемогла чинну першу ракетку світу. Також протягом Вімблдону-2023 Еліна перемогла чотирьох колишніх чемпіонок турнірів Великого Шолому. Почавши турнір з перемоги над його п'ятиразовою чемпіонкою Вінус Вільямс, у третьому і четвертому раундах Світоліна перемогла двох ексчемпіонок Відкритого чемпіонату Австралії — Софію Кенін і Вікторію Азарєнку.

Після гри Світоліна заявила на пресконференції: "Сьогодні був неймовірний матч і я дуже щаслива, що змогла перемогти. Іга – не тільки велика чемпіонка, вона чудова людина. Вона була однією з перших, хто дійсно підтримав українців. Це була вагома допомога для України. Звісно, непросто грати проти людини, з якою ти розділив хороші моменти, тому було нелегко. У підсумку я просто дуже пишаюся своєю працею на корті. Я щиро дякую вам за підтримку протягом усього матчу, це було неймовірно".

У свою чергу, Іга Швьонтек пообіцяла надалі вболівати на Вімблдоні за українку: "Вписати у актив титул Grand Slam це було б для неї дивовижно. Вона повернулась після народження дитини. Так, я буду за неї вболівати. Особливо через те, що ми симпатизуємо одна одній як люди. Я сказала їй біля сітки, що я сподіваюсь, що вона виграє цей турнір. Виграли мейджор складно і я впевнена, що вона сильно цього хоче. Тож так, я буду за неї вболівати".

У півфіналі цього четверга, 13 липня, Світоліна зустрінеться з Маркетою Вондроушовою (Чехія). Ці суперниці досі зустрічалися п'ять разів (жодного разу на траві), і в трьох випадках перемогла українка. Востаннє разу Світоліна і Вондроушова грали 2021 року у півфіналі тенісного турніру Олімпіади-2020 в Токіо: сильнішою тоді була чешка.

Еліна вдруге в кар'єрі зіграє у півфіналі Вімблдона. У сезоні 2019 року її на цій стадії перемогла майбутня чемпіонка Вімблдону Сімона Галеп.

Світоліна не виступала з березня 2022 року, коли вона призупинила кар’єру заради народження доньки. Наразі серед українок найвищу позицію в рейтингу WTA має Ангеліна Калініна — 25 місце.

Тенісистка була першою ракеткою України з 2013 року. 2021 року Еліна вперше в історії України здобула бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme