Ексгравець збірної Нідерландів, засуджений за контрабанду наркотиків, переховується на росії

Звинувачений у постачанні кокаїну нападник московського "Спартака" раніше отримав строк за те, що вдарив ножем свого брата

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Ексгравець збірної Нідерландів, засуджен…
Квінсі Промес. Фото: www.vi.nl

Суд у місті Амстердам, Нідерланди визнав 32-річного Квінсі Промеса, нападника московського футбольного клубу "Спартак", причетним до контрабанди кокаїну в обсягові понад 1350 кілограмів. Про це повідомляє нідерландське видання Voetbal International, передає Depo.ua.

Прокуратура вимагала для Промеса дев'ять років позбавлення волі, але вердикт Феміди став більш м’яким – шість років в’язниці.

Та спортсмен поки не відбуватиме покарання, бо перебуває на росії. 2021 року Квінсі Промес удруге прийшов до "Спартака", за який перед тим виступав у 2014-2018 роках. Наразі він продовжує виступити в державі-терористці. Раніше Промес грав за збірну Нідерландів, за яку провів 50 матчів, а на клубному рівні – за нідерландські "Твенте" і "Аякс" та іспанську "Севілью".

Через відсутність на судовому засіданні гравець не зробив заяв щодо інкримінованих йому правопорушень.

Наркотики перевозили контейнеровозом із Бразилії у порт Антверпен, Бельгія: кокаїн був захований у мішках із морською сіллю. Бельгійська митниця перехопила одну з партій наркотиків у січні 2020 року. На той момент Промес виступав за амстердамський "Аякс". Докази проти зловмисника складаються з перехоплених і розшифрованих повідомлень. За словами його адвокатів, Промес заперечує причетність до контрабанди кокаїну. Є ймовірність, що гравець оскаржить покарання.

2023 року Промес уже був засуджений до півтора років ув'язнення за ножове поранення на вечірці, яке трапилося 2020 року. Він вдарив ножем свого двоюрідного брата через підозру в крадіжці дорогоцінного намиста у їхньої тітки.

У ЗМІ оприлюднювалася інформація про те, що голландський нападник почав процес отримання російського громадянства, щоб не сісти у в’язницю на батьківщині.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme