Друга гра Кубку світу-2022 з футболу перетворилася на політичну демонстрацію: ФОТО

Англія розгромила Іран, а вболівальники освистали гімн держави, влада якої убиває людей.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Друга гра Кубку світу-2022 з футболу пер…
Фото: Associated Press.

Друга гра на чемпіонаті світу з футболу, який відбувається у Катарі, почалася з політичного скандалу, як би їх не прагнула уникати ФІФА.

Коли перед грою виконувалися гімни держав, футболісти збірної Ірану відмовилися співати. Вірогідно, на знак протесту проти репресій з боку офіційного Тегерану і численних жертв серед учасників акцій протесту, які зараз тривають у азійській диктатурі.

Зазначимо, частина футболістів збірної країни фактично прямо виступають проти диктатури. Так, капітан команди Ехсан Хаджсафі заявляв BBC: "Ми повинні визнати, що умови в нашій країні неправильні, люди ними не задоволені. Хотів би висловити свої співчуття всім родинам загиблих в Ірані. Вони повинні знати, що ми з ними, ми їх підтримуємо та співчуваємо".

За кілька днів до Кубку світу членів збірної Ірану прийняв президент цієї держави. Серед тих, кого допустили до аудієнції, не було групи футболістів які критикують режим.

Під час сьогоднішнього матчу іранські (і можливо, інші) уболівальники, які перебували на трибунах стадіону, супроводили гімн своєї держави гучним свистом. А під час матчу частина вболівальників тримали банери на підтримку свободи в Ірані і захисту прав жінок.

Фото: Associated Press.

Щодо ж власне футболу, то перевага англійців на полі була повною, що й відбилося на кінцевому результаті матчу – 6:2 (3:0).

Голи: Беллінґем, 35, Сака, 43, 62, Стерлінг, 45+1, Решфорд, 71, Ґріліш, 90 – Таремі, 65, 90+12 (пенальті)

Гра запам’яталася ще й великим обсягом доданого арбітром часу – суддя додав до часу гри 24 хвилини через те, що в першому таймі воротар іранців Аліреза Бейранванд після зіткнення із захисником своєї команди довго отримував допомогу лікарів.

Читайте більше: Стартує чемпіонат світу з футболу-2022 в Катарі: Головне, що треба знати вболівальнику

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme