"Динамо" Київ і "Дніпро-1" закривають єврокубковий сезон: Де і коли дивитися

Українські футболісти практично не мають турнірної мотивації і боротимуться за честь клубів

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Динамо" Київ і "Дніпро-1" закривають єв…
Фото: Getty Images/Global Images Ukraine.

Сьогодні "Дніпро-1" зустрінеться в гостях із футбольним клубом АЗ із Алкмаара (Нідерланди). Розігруватиметься перше місце у підсумковій турнірній таблиці групи в Лізі конференцій. У попередніх турах обидві команди забезпечили собі вихід у 1/16 фіналу третього за рангом європейського кубка. Однак перемогти під завершення євросезону точно не проти кожен із суперників. Букмекери розцінюють шанси нідерландців досягти успіху вище за перспективи українців.

Зазначимо, АЗ успішно виступає і у національному чемпіонаті (алкмаарці ідуть третіми, але ж і дніпряни лідирують у Прем’єр-лізі в Україні). Водночас зараз у грі обох команд спостерігається певний спад. Тож передбачити кінцевий результат доволі непросто.

Матч "АЗ" Алкмаар "Дніпро-1"почнеться сьогодні о 19.45 за київським часом. Телевізійна трансляція відбудеться на відеосервісі Megogo і платформі Volia.

Своєю чергою, київське "Динамо" проводить чи не найгірший свій міжнародний сезон, програло у групі в Лізі Європи чотири матчі з п'яти, набрало одне очко і достроково втратило шанси на вихід у весняну частину єврокубків. Попри все, кияни обіцяють поборотися за престиж клубу в поєдинку з турецьким "Фенербахче".

Зустріч у Кракові стане вже четвертою в цьому сезоні для киян. Саме з цим суперником "Динамо" починало євросезон-2022, двобоєм із ним українці і завершують кампанію.

У липні, у кваліфікації Ліги чемпіонів, динамівці за сумою двох матчів здолали доволі турків. Далі пройшли австрійський "Штурм", але зупинилися у плей-оф на потужній цього сезону португальській "Бенфіці". Можливо, ця невдача надломила киян, бо після програшу португальцям нинішній сезон "Динамо" не вдається ані на міжнародному, ані на національному рівні. Зустрівшись утретє з "давніми знайомими" і маючи на киян великий зуб за вимушене прощання з Лігою чемпіонів, "Фенербахче" відігрався у першій грі у групі Ліги Європи, перемігши українців у Стамбулі – 2:1.

Перед останнім туром турки ділять 1-2 місця в групі Ліги Європи з французьким "Ренном", забезпечили собі місце у плей-оф і випереджають "Динамо" на 10 очок у турнірній таблиці. Єдине цього року очко кияни здобули минулого туру у виїзному поєдинку проти кіпрського АЕК.

Тим не менш, сьогодні увечері у Кракові "Фенербахче" навряд чи розслаблятиметься, а намагатиметься ще раз розставити крапки над "і" в питанні про співставну силу обох клубів і випадковість свого вибуття з Ліги чемпіонів саме від "Динамо".

Кияни ж боротимуться за свій престиж і першу перемогу у турнірі. Після переможного для столичного клубу матчу внутрішнього чемпіонату проти "Кривбасу" тренер і лідери "Динамо" обіцяють віддати всі сили у Кракові. Зокрема, тренер киян Мірча Луческу заявив: у грі з "Фенербахче" його команда має довести, що є найсильнішою у групі ЛЄ. Що ж, принаймні за нічию з командою, якій нічого не потрібно від цієї гри, українці зачепитися можуть. Хоча букмекери у реінкарнацію киян навіть у одному матчі не вірять.

Матч "Динамо" (Київ, Україна) – "Фенербахче" (Стамбул, Туреччина) на стадіоні "Краковії" імені Юзефа Пілсудського у Кракові почнеться сьогодні о 22.00 за київським часом. Як і інші матчі європейських кубків цього сезону, гру транслюватимуть Megogo і Volia.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme