Чому Україна втратила Ярмоленка

Новий контракт з "Динамо" до 2020 року - це самогубство. Але не все так погано, бо шанси піти від Суркіса ще є

Чому Україна втратила Ярмоленка…

Андрій Ярмоленко, яким цікавилися англійські клуби, підписав новий контракт з "Динамо" до 2020 року. 

Влітку Суркіс не відпустив його у "Сток Сіті", Андрій нібито дуже ображався, але обдурив всіх своїх фанатів, які вірили, що влітку 2016 він за прикладом Коноплянки поїде у Європу. 

А як же новини про "Барселону", інтерес Моурінью, про який так яскраво "фейканув" коментатор Вацко під час матчу Україна - Іспанія... Цей "фейк" побачили навіть в іспанській Marca та розвінчав Луческу. Навіщо вся ця брехня лилася у мізки фанатам? Банально для того, щоб футболіст вибив у Суркіса кращий контракт. Звичайнісіньке набивання ціни, яке насправді не було потрібне, бо футбол, який останнім часом показував Андрій, був на рівні футболіста ТОП-рівня. Хоча, можливо все воно було потрібне, щоб отримати кращі умови у Суркіса? Це лише здогадки, але ж... 

Сьогодні Андрій Ярмоленко не взяв слухавку, щоб прокоментувати нам підписання контракту. Гра з "Шахтарем" - важливий день. Але нам вдалося поговорити з наближеною до справи людиною. 

Що є у новому контракті

В контракті суттєво збільшується зарплата футболіста. Якщо раніше вона становила $1,5 млн то зараз, як нам сказали, вона "трішки вища". Судячи з істерії, яка нагніталася у ЗМІ щодо його трансферу, можна було вибити собі і $2,5 млн на рік. Але це звичайне припущення. Хоча Мілевський у "Динамо" мав $2 млн, але ж Ярмола значно зірковіший.

Також у контракті є пункт, за яким "Динамо" зобов'язане продати футболіста, якщо надходить пропозиція з Європи. Сума там значно нижча за ту, яка прописана для внутрішньої першості. Мінімальна клаусула за Андрія, за нашою інформацією, становить $17 млн. 

Україна втратила Ярмоленка

Контракт розрахований до 2020 року. 23 жовтня 2015-го Андрію буде 26. Влітку 2020-го йому буде 30 років.

Нинішній рівень гри Ярмоленка, який є найкращим за всі останні роки, всеодно не тягне на $17 млн. Сподівання на те, що футболіст у "Динамо" зможе заграти ще краще, або хоча б триматися постійно у цій формі, дуже малі. Це Україна, внутрішня першість у нас насправді смішна. Футболістам ТОП-рівня тримати себе у формі в нашій країні рідко вдається. Хіба що вони дуже хочуть поїхати в Європу. Але Ярмоленко, судячи з усього, не з тих. 

Скоріше за все, зірка "Динамо" обрала власне благополуччя. У Європі він би взагалі міг не заробити таку зарплату, як у Києві. А зриватися кудись, щоб щось доводити, маючи сім'ю, малих дітей... Це Коноплянка тільки такий "крейзі". Андрій більш прагматичний. От тільки Україна, мабуть, втратила шанс на європейського футболіста, отримавши зірку місцевого розливу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme