Чому Україна має виходити з групи на Євро-2016

Збірна України дізналася суперників у фінальній частині Євро-2016. У нас найгірша атака, але найкраща оборона

Чому Україна має виходити з групи на Євр…

Збірна України потрапила до групи С Євро-2016, де зіграє проти Німеччини, Польщі та Північної Ірландії. З усіма цими збірними українці грали у різні проміжки історії. 

Але саме про історію ні слова - лише про нинішній стан справ суперників. 

Перший матч у нас 12-го червня проти Німеччини.

Німеччина

Чому Україна має виходити з групи на Євро-2016 - фото 1

Як вийшли на Євро-2016

Посіли першу сходинку в групі D (Польща, Ірландія, Грузія, Гібралтар, Шотландія), обійшовши на 1 очко Польщу і на 4 пункти Ірландію. Щоправда в збірної Ірландії так і не змогли виграти (0:1, 1:1). Також програли і Польщі (0:2), взявши реванш вдома (3:1).

Кого слід боятися

У кваліфікації Євро-2016 найбільше голів забив Томас Мюллер ("Баварія") - 9. У Шюррле ("Вольфсбург"), Крузе ("Вольфсбург") та Гетце ("Баварія") по 3 голи. Найкреативнішими гравцями у німців є Кроос ("Реал"), Гетце, Езіл ("Арсенал"), Швайтштайгер ("МЮ"), Шюррле. Та взагалі боятися потрібно всю збірну Німеччини. Навіть нічия з ними буде досягненням. Бо забити у ній здатен навіть голкіпер Нойер ("Баварія).

Польща

Чому Україна має виходити з групи на Євро-2016 - фото 2

Як вийшли на Євро-2016

Грали у групі D, як уже повідомлялося вище. Обійшли Ірландію на 3 очки, зазнавши лише 1 поразки - від Німеччини 1:3 в гостях. 

Кого слід боятися

Лідер атак Роберт Левандовськи з "Баварії" у 10 матчах наколотив 13 голів. Аркадіуш Мілік ("Аякс") - 6 голів, а Каміль Гросіцкі ("Ренн") - 4. Також варто пам'ятати про захисника Піщека з "Борусії" Дортмунд та півзахисника Блащіковскі з "Фіорентини"

Це вже не та збірна, яку українці двічі перемогли у відборі ЧС-2014 (3:1 та 1:0)

Північна Ірландія

Чому Україна має виходити з групи на Євро-2016 - фото 3

Як вийшли на Євро-2016

Виграли групу F (Румунія, Угорщина, Фінляндія, Фарери, Греція). Мабуть, одна з найслабших груп відбору на ЧЄ-2016. 

Північна Ірландія набрала 21 очко, випередивши на 1 пункт Румунію. Команда зазнала лише 1 поразки у відборі - від Румунії на виїзді (0:2). Вдома реваншу не вийшло - 0:0. У цій групі лише румуни не програвали.

Кого варто боятися

Найкращий бомбардир - Кайл Лафферті з англійського "Норвіча" - 7 голів. Захисник Гарет Макаулі з англійського "Вест Бромвіча" є другим бомбардиром з 3 голами.

Взагалі більшість серйозних гравців збірної, як Лафферті, Макаулі, Маклафлін ("Ліверпуль"),  Девіс ("Саутгемптон"), Макнейр ("МЮ"), представляють англійську Прем'єр-лігу. Команда швидка, але важко грає проти таких збірних, як Україна, що полюбляють контратаки.

Чому з групи маємо виходити

По-перше, варто пам'ятати про оновлений регламент. З кожної групи виходять по дві кращі команди, а також чотири найкращі з тих, що зайняли треті місця. Всього в нас 6 груп. Досить непогано можна посісти третю сходинку у групі С. Збірна України дуже мало пропускає - 4 голи у груповому етапі і ще один у плей-офф від Словенії.

Польща ж пропустила 7, Німеччина - 9, Північна Ірландія - 8.

Забивають наші не так багато - 14. Натомість у Північної Ірландії - 16, у Німеччини - 24, а у Польщі взагалі 33. 

Цілком можливо грати від захисту проти Німеччини і Польщі, зігравши, наприклад, у дві нічиї, або хоча б одну з поляками. Найголовніше - перемогти Північну Ірландію бодай мінімально. Тоді реальний шанс потрапити в 1/8 лежатиме на тарілочці. 

Вболівальникам не слід чекати на атакуючий футбол від нашої команди на Євро-2016. Це логічно, бо проти поляків та німців зіграти від атаки і отримати повну "пачку" голів ніхто не хоче. 

Ми гратимемо від захисту і, цілком можливо, вийдемо в плей-офф.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme