Чому космічний розіграш пенальті від "Барселони" - це законно

У матчі 24-го туру Прімери Мессі та Суарес розіграли пенальті - це нереальний футбольний космос

Чому космічний розіграш пенальті від "Ба…

Поєдинок "Барселони проти "Сельти" завершився перемогою каталонців з рахунком 6:1. Гра в цілому була фантастичною, але найбільше всіх вразив гол, який організували Мессі із Суаресом. Вони розіграли пенальті.

Після матчу стане відомо, що Мессі це зробив, щоб забив Неймар, але вибіг Суарес, який дуже хотів оформити хет-трик і обійти Роналду в списку кращих бомбардирів Прімери.

Набагато важливіше - чи можна так робити. Футбольні правила доводять, що "Барселона" зробила все за буквою закону.

По-перше, футболіст, який виконує пенальті, має бити вперед і не має права робити другий дотик до м'яча, який при цьому повинен зробити повний оборот. Про силу удару жодного слова. Також під час пробиття пенальті жоден з гравців не має права вбигати у штрафну зону до дотику пробиваючим до м'яча. Як видно на відео, "Барселона" не порушила жодної умови. 

У британській пресі взагалі нагадали, що такі випадки пробивання-розіграшу пенальті траплялися і раніше.

Наприклад, у 2005 році гравці "Арсеналу" Анрі і Пірес намагалися зробити такий трюк, але у них не вийшло. Проте, навіть якщо б і вийшло, то цей гол був би забитий із порушенням правил. Оскільки Пірес лише торкнувся м'яча не відправивши його уперед.

Але першою відомою людиною, яка зробила такий трюк, за словами британських ЗМІ, став зірковий гравець "Аякса" Йохан Кройф, котрий здійснив це у 1982 році

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme