Чому Фоменка мають звільнити

Контракт з тренером збірної України Михайлом Фоменком добігає кінця 30-го листопада

Чому Фоменка мають звільнити…

Емоції від нічиєї зі Словенією (1:1) після домашньої перемоги (2:0) і виходу на Євро-2016 трохи вляглися. Цієї ночі, мабуть, не спала вся Україна. Корвалольний матч із солоденькою кінцівкою нам оформили футболісти та всім відома тактика Михайла Фоменка. Але завдання виконане - ми їдемо на ЧЄ-2016.

Але наразі трішки зависло питання з головним тренером збірної, бо контракт Фоменка з ФФУ добігає кінця 30-го листопада. За нашими даними у ФФУ вже були на олівці навіть кілька кандидатів на місце Фоменка, якщо б збірна не вийшла на Євро-2016. Андрій Шевченко та Мирон Маркевич - головні з них. Також люди, пов'язані з Ахметовим, були зацікавлені у тому, щоб команду очолив тренер "Зорі" Вернидуб.

Але Фоменко вийшов на Євро-2016.

Що буде з Фоменком

Існує інформація, що контракт з головним тренером збірної України мають продовжити до 31-го липня 2016 року. ЧЄ-2016 у Франції триватиме з 10-го червня по 10 липня. Груповий етап Євро пройде з 10-го по 22 червня. 

Звільняти Фоменка зараз - справа невдячна. ФФУ не зрозуміють люди та фанати, навіть попри своє велике бажання побачити на тренерській лаві когось нового. Щоправда таке рішення було б логічним, оскільки нам вже потрібно готуватися до ЧС-2018.

Чому Фоменка звільнять

Після виступів збірної України на ЧЄ-2016 Михайло Фоменко залишить посаду тренера. Цілком можливо, що він і сам відмовиться підписувати контракт з ФФУ, який йому можуть запропонувати, якщо збірна вийде з групи на Євро.

Але найбільш імовірний сценарій - з Фоменком не продовжать контракт, подякувавши йому за роботу. Новим тренером, скоріше за все, стане Мирон Маркевич. 

У керівництві ФФУ хочуть змін у тактичній грі збірної України. Також цього хочуть і вболівальники. Невдала гра від захисту інколи дратує. Єдині матчі у відборі ЧЄ-2016, за які дійсно не було соромно, це поєдинки проти Іспанії у Києві (0:1) та матч зі Словенією у Львові (2:0). Вчорашня гра зі словенцями, вибачте, це тактичний жах.

Можливий провал на Євро-2016 - це чудовий привід для звільнення Фоменка.

Чи можуть Фоменка звільнити до ЧЄ-2016

Такий варіант також розглядається. Мовляв, до Євро-2016 потрібно змінювати гру збірної. За те, щоб залишити Фоменка у керма команди, виступають люди Суркіса. Нейтральну позицію займають "ахметівці", оскільки вони не хочуть просувати свого тренера на Євро-2016, бо там може бути провал. Але доля Фоменка залежить від президента ФФУ Андрія Павелка та першого заступника голови комітету національних збірних України Семена Альтмана.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme