Україна їде до Франції з корвалолом, скривавленим Кравцем і 12 млн євро

Боротьба, кров, пропущений гол, шалений м'яч Ярмоленка і ми їдемо на Євро-2016 - все, прокляття більше немає

Україна їде до Франції з корвалолом, скр…

Фантастичний матч України проти Словенії - нічия 1:1 після львівської перемоги 2:0. Ми на Євро-2016. 

А тепер трішки про гру.

На що ставив Фоменко

Трикутник у центрі поля Рибалка - Степаненко - Сидорчук свідчив про те, що Фоменко зробив ставку на захист і контратаки - воно і логічно за такого результату у першому матчі (2:0).

На що ставили словенці

У складі Словенії не знайшлося місця зірковому Ілічичу, який матч у Львові провалив. У середній лінії Катанець ставив на креатив Кампля. Всі атаки нашого суперника будувалися через нього. Також ставка була зроблена на стандарти Вальтера Бірси.

Малюнок

Збірна Словенії з перших хвилин почала провокувати українських футболістів. Вже на 2 хвилині за удар ліктем жовту картку перед собою побачив капітан і захисник словенців Цезар. Трохи пізніше правий захисник Бречко сфолив на Коноплянці, але спровокував Женю на з'ясування стосунків, за що український вінгер отримав "гірчичник". А вже на 11 хвилині П'ятов виймав м'яч із сітки воріт - забив той самий Цезар.

Взагалі з перших хвилин здавалося, що тренер словенців Сречко Катанець дав установку провокувати, виключити з гри вінгерів Ярмоленка та Коноплянку будь-яким способом, і бігти вперед. Словенія бігла на ворота України і ситуація на полі нагадувала футбольне м'ясилово. Ярмоленка били по ногах, Федецького збивали, Рибалку провокували, Коноплянку штовхали.... Але наші не повелися на провокації і словенці "здулися" на 25 хвилині матчу. 

Після першого тайму Словенія нанесла 3 удари у ствір воріт. Стільки ж завдали і наші хлопці. 

У другому таймі наша команда грала більш надійно в центрі поля, але продовжувала програвати єдиноборства - 22 виграних у словенців проти 16 в українців. Всю тактику України можна охарактеризувати словами відомого журналіста Романа Бебеха.

Україна їде до Франції з корвалолом, скривавленим Кравцем і 12 млн. євро - фото 1

На 61 хвилині матчу Гармаш замінив Сидорчука, який виграв два єдиноборства за матч і здійснив 3 фоли.

Єдиним, хто дійсно щось показував на полі у складі України був Коноплянка. Саме його удар у другому таймі ледь не став гольовим - потягнув Хандановіч. 

Футбол у другій половині тайму нагадував дворову гру. Вся боротьба у центрі поля. Українці біля воріт не могли нормально по м'ячу вдарити. Ніяких комбінацій, гарних тактичних рішень, у виконанні жодної команди ми не бачили. Але це був футбол з душею. Бий вперед, біжи, отримуй по ногах, захищайся - типовий футбол для народу, для людей. 

На 70-хвилині Словенія вже була без сил. Гравці зовсім не бігли. Але на 74 хвилині Цезар мав забивати другий гол через смішну помилку Степаненка після подачі кутового - пробачив. Вболівальники Словенії настільки були розчаровані, що на 80 хвилині матчу закидали файерами штрафний майданчик України.

Україна їде до Франції з корвалолом, скривавленим Кравцем і 12 млн. євро - фото 2

Ще пізніше, у доданий арбітром час, Артема Кравця ударив по голові Цезар - ми побачили першу кров. А згодом Бречко в масці на обличчі збив Коноплянку - червона. 

Україна їде до Франції з корвалолом, скривавленим Кравцем і 12 млн. євро - фото 3

Але найшаленішим моментом матчу стало взяття воріт Словенії на 90+6 хвилині матчу, коли після подачі кутового словенцями Кравець вибіг на побачення з Хандановічем, віддав Ярмоленку, а той легко забив у порожні ворота - 1:1.

Ми справедливо їдемо на Євро-2016 нарешті зламавши прокляття плей-офф - 5 минулих ми програли. Для нас це буде другий чемпіонат Європи. Перший був в Україні та Польщі у 2012-му. Вперше ми потрапили на Євро в боротьбі, а не автоматично. Дякуємо, пане Фоменко. 

А українська ФФУ отримає від УЄФА 12 млн євро призових за вихід у фінальну частину Євро-2016. 

Цікаві цифри матчу

Найбільше пасів у матчі віддав: Кампль (Словенія) - 54

Найбільше загострюючих пасів: Сидорчук - 4

Найбільше ударів по воротах завдав: Коноплянка - 6 (2 у ствір воріт)

Найбільше єдиноборств виграв: Крхін (Словенія) - 6

Найбільше фолів у матчі: Без'як (Словенія) і Федецький - по 4

Найкращий відсоток точних передач: Ракицький - 90%

Володіння м'ячем: 54% проти 46% на користь Словенії

Словенія – Україна - 1:1

Голи: Цезар, 11 - Ярмоленко, 90+6

Словенія: Хандановіч, Йокіч, Цезар, Іліч, Бречко, Кампль, Крхін, Печнік (Ілічіч, 67), Бірса (Лазаревіч, 80), Без'як (Люблянкіч, 68), Новаковіч.

Україна: П'ятов, Шевчук, Ракицький, Хачеріді, Федецький, Сидорчук (Гармаш, 61), Рибалка, Степаненко, Коноплянка (Тимощук, 90+5), Ярмоленко, Селезньов (Кравець, 80).

Попередження: Цезар, 1; Йокіч, 25; Печнік, 38; Лазаревіч, 90+4 – Коноплянка, 4; Рибалка, 32.

Вилучення: Бречко, 90+3

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme