Ціна великої перемоги: Усику робили рентген і наклали чотири шви

"Переміг через війну": Ф’юрі не визнав поразку, хоч українець перевершив британця не лише за рахунком бою, а й за статистикою ударів

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Ціна великої перемоги: Усику робили рент…
Абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Олександр Усик з поясом, який він здобув минулої ночі. Фото: фейсбук K2 Promotions.

Відомі ключові цифри і перші наслідки бою, в якому у ніч з 18 на 19 травня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, 37-річний українець Олександр Усик (22 перемоги у 22 поєдинках, з них 14 – нокаутом) здолав непереможного доти британця Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі. Про це пише Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Нагадаємо, у дев'ятому раунді британець побував у нокдауні, проте зміг завершити бій. Судді віддали Усику перемогу своїм роздільним рішенням.

Абсолютний чемпіон світу в гевівейті визначився уперше за 25 років і вперше в епоху чотирьох поясів. Останнім "абсолютом", що володів трьома поясами, був Леннокс Льюїс 1999 року.

За бій українець завдав 170 ударів по суперникові, а Тайсон – 157.

Усик перевершив Ф'юрі за статистикою ефективних ударів:

  • Українець не лише завдав на 13 ударів більше за суперника, але й був більш влучним — 70 точних спроб в Усика проти 46 у Ф'юрі.
  • Тайсон Ф'юрі мав лише шість точних джебів (довгих прямих ударів ближньою до суперника рукою) з 62 спроб, натомість Усик завдав 29 таких точних ударів з меншої кількості спроб (48).
  • Усик мав перевагу і за точними силовими ударами, яких за вечір завдав 122 і 41-ма вразив опонента.

Після поєдинку Олександр Усик не одразу з'явився на пресконференції. Як повідомив Тайсон, у суперника була підозра на перелом щелепи, тому він поїхав до лікарні на рентген.

Після завершення вечора боксу журналіст ESPN Марк Коппінжер надав інформацію про стан абсолютного чемпіона світу, не підтвердивши повідомлення про зламану щелепу Усика.

При цьому Усику наклали чотири шви над правим оком, щоб зупинити розсічення, якого боксер зазнав у рингу. Це підтвердив його промоутер Олександр Красюк.

Британець поразку не визнав: чи відбудеться другий матч "Усик-Тайсон Фюрі"

"Циганський король", як називають Тайсона Ф’юрі, не погодився з рішенням суддів, які віддали перемогу Усикові. Мовляв, рефері були прихильні до Олександра, бо в Україні триває війна.

"Я вважаю, що я переміг, Усик виграв кілька раундів, але я виграв більше. У його країні триває війна, і вони вирішили піти цим шляхом. Є умова про реванш, і ми повернемося в жовтні... Як я вже сказав, я вірю, що виграв бій. Ми повернемося до наших сімей, а потім повернемося в жовтні на ринг", – наводить слова Ф'юрі британське видання The Telegraph.

"Я вважаю, що я переміг", — похвалився Ф’юрі, не в змозі сприйняти поразку від людини, над якою він мав шість дюймів переваги у зрості й сім у довжині рук", - оцінює слова Тайсона згадане британське медіа.

Контрактом на цей бій передбачена можливість реваншу. Ф'юрі одразу після програного поєдинку заявив, що хоче її активувати, на що українець відповів згодою. Відповідно, бій-реванш Усик — Ф'юрі має відбутися.

Точну дату другого поєдинку ще не названо, проте перед цим сторони планували провести бій 12 жовтня теж у Саудівській Аравії.

За погодженими обома сторонами умовами, боксери не мають права проводити інші поєдинки перед реваншем. Тому "Усик Ф'юрі 2" стане наступним боєм як для українського, так і для британського боксера.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme