Чи зроблять політики з борців-чемпіонів власні піар-іграшки

Українські борці-"класики" виграли чотири нагороди на ЧС з боротьби у Лас-Вегасі, показавши найкращий результат за часів Незалежності нашої держави

Чи зроблять політики з борців-чемпіонів…

"Золото" Жана Беленюка (до 85 кг), "бронза" Тімченка (до 98 кг), "срібло" Варданяна (71 кг) та "бронза" Чернецького (130 кг) дозволила спортсменам греко-римського стилю святкувати. Наша збірна в командному заліку посіла третю сходинку. Чемпіонат світу досі триває для "вільників", але "класики" вже створили сенсацію і здивували увесь світ.

Від українців ніхто не чекав такого виступу. Спортсмени постійно нарікають на фінансування (понад 8 млн грн. на рік, Tribuna.com). Але у скрутний для країни час вони змогли показати український характер. Щоправда тепер успіх можуть використати на Батьківщині у політичних цілях. 

Чи зроблять політики з борців-чемпіонів власні піар-іграшки - фото 1

Міністр спорту Жданов, якого пов'язують з прем'єром Яценюком, може організувати вітання спортсменів з преміями, подяками та ін. На урочистості обов'язково мають завітати Яценюк з Порошенком. Вийде така собі копія урочистостей після повернення української команди з Європейських ігор. Нічого поганого у цьому немає, якби це відбувалося не за сучасних реалій. Бо Кабмін чомусь виділив 17 млн гривень на закупку спортивного обладнання після Євроігор і перед місцевими виборами, хоча ці гроші були потрібні значно раніше і навіть їх не вистачить, щоб частково оновити інвентар. Невже задля піару? Влада взагалі згадує про спорт на короткий термін, коли спортсмени перемагають. 

Звичайно, успіх борців політики можуть обійти стороною, бо цей вид спорту не надто популярний в Україні. Але загальна картина щодо уваги лідерів держави до спорту не змінюється. Хочеться нагадати, що за піар бажано платити покращенням умов для спортсменів, які багато роблять для країни. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme