Чи залишиться патріот Зозуля без Євро-2016 через Девіча з Росії

Натуралізований форвард збірної України Марко Девіч, який виступає за російський "Рубін", дуже хоче на Євро-2016

Чи залишиться патріот Зозуля без Євро-20…

Сербський українець у свої 32-роки роззабивався за казанський "Рубін". У восьми останніх матчах Марко забив 7 голів. І, схоже за все, це далеко не межа. 

Влітку Девіч повернувся із Катару, де грав в оренді у клубі "Аль-Райян". У минулому році Девіча весь час хотіли вигнати з казанського клубу. Ініціатором проблем для Марко був тренер Рінат Бєлялетдінов, який не бачив українця в основному складі, закинувши його спочатку в дубль, а потім в Катар.

Але у вересні цього року Бєлялетдінова звільнили і Девіч поступово заграв. Спочатку Марко виходив на заміну, але стабільно основним став після того, як забив "Ліверпулю" на Енфілді (1:1).

Після цього Девіч забив ще 6 голів, а в Україні заговорили про повернення Марко до збірної.

Девіч і збірна України

Востаннє у складі збірної України Девіч виходив на поле в товариському матчі проти Нігера у травні 2015. 

Після цього кар'єра Девіча поступово йшла на спад. Можливо, проблеми у клубі, а може просто одруження і народження дитини вплинуло. 

Але в збірній він більше не з'являвся

Зозуля і Девіч

Нашою головною ударною силою до кінця березня 2015-го був Роман Зозуля, але травма в матчі проти Іспанії вибила його з колії на 7 місяців. Роман лише у кінці жовтня повернувся на поле, забивши "Олімпіку" в Кубку України. З того часу він періодично виходить на заміни в матчах "Дніпра". 

Перед Євро-2016 може статися все, але наразі головними кандидатами на вояж до Франції у складі 23-збірників в групі атаки є Селезньов, Кравець та Будківський. Між Гладким, Девічем і Зозулею, скоріше за все, буде точитися серйозна боротьба за потрапляння до заявки. Попереду у тренера Фоменка як мінімум 6 місяців, з яких 3 будуть найбільш футбольними.

Голи Девіча

М'яч у ворота "Ліверпуля" на "Енфілді"

Голи "Анжі"

Дубль "Амкару"

Гол "Сьону" в Лізі Європи

М'яч "Спартаку"

Патріот проти "росіянина"

Марко Девіч переходив у російський "Рубін" 27-го лютого 2014 року, вже після кривавих подій на Майдані, але ще до початку війни з Росією. Але протягом всіх цих подій від Девіча особливо ніяких коментарів щодо України не було. Лише слова у березні 2014-го про те, що він не уявляє війну України з Росією, а також, що у Казані війна не відчувається. У цей час Роман Зозуля всіляко підтримував і допомагав воїнам АТО. 

Можливо, просто Девіч лише в 2008 році став громадянином України. А може просто гроші не пахнуть і футбол поза політикою. Вирішувати, звичайно, Михайлу Фоменку, але у збірній більше хочеться бачити саме Зозул, а не Девіча, для якого всеодно за кого і де виступати.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme